Sindikalne organizacije Saobraćajnog preduzeća „Autoprevoz“ u Gornjem Milanovcu juče su najavile blokadu grada ukoliko se ne spreči, kako navode, nelegalan rad taksista i otimanje putnika na autobuskim stanicama. Kako je rekao predsednik Nezavisnog sindikata Dragan Drinjaković polasci „Autoprevoza“ služe samo kako bi se putnici u određeno vreme okupili na autobuskoj stanici. – Onda nailazi horda (taksi) vozila koja ih kupi ispred autobusa, a većina nisu registrovani kao taksisti niti nose bilo kakve oznake – rekao je Drinjaković.

Upozorenje sindikalaca upućeno je lokalnoj samoupravi, inspekcijama i policiji, a u njemu se traži „poštovanje zakona, a ne čuvanje socijalnog mira“. Drinjaković je dodao da je rukovodstvo „Autoprevoza“ više puta snimalo rad nelegalnih taksista i podnosilo prijave, ali da ništa nije preduzeto. Zbog toga je „Autoprevoz“ najavio ukidanje polovine linija od 20. juna, pa će pojedina sela ostati bez autobuskog saobraćaja.

– Pred taksistima se svi povlače, ali mi nećemo jer zagarantovano pravo na rad mora, pod istim uslovima, da važi za sve – rekao je Drinjaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari