Hrkalović saslušana zbog nezakonitog prisluškivanja Eleza 1Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je danas nekadašnju državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović, ali i bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića.

Saslušani su zbog nezakonitog prisluškivanja osudjenog kriminalca Darka Eleza, navela je Nova na sajtu, pozivajući se na svoja saznanja,kao i da je reč o krivičnom delu trgovina uticajem.

Sektor unutrašnje kontrole (SUK) podneo je dopunu krivične prijave protiv Hrkalović. U toj dopuni policija tereti Hrkalović i Šušnjića za nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

„Tačno je da je moja branjenica danas saslušana. Dijana Hrkalović je negirala krivicu i iznela svoju odbranu. Reč je o dopuni krivične prijave“, rekao je za Nova.rs advokat Nenad Tasić.

Dodao je i da su kao svedoci saslušani policajci, koji nisu teretili Hrkalović.

Elez je, podsećanja radi, nedavno sklopio sporazum o priznanju krivice u Bosni i Hercegovini za krivična dela u predmetu „Lutka“ i osudjen je na 15 godina zatvora, navodi Nova.

Shodno tom sporazumu, Elezu se oduzima sva imovina stečena kriminalnim aktivnostima i tim ugovorom obavezuje se da pristaje na saradnju sa srpskim i bosanskim pravosudnim organima u vezi sa organizovanim kriminalom o informacijama koje su mu poznate, što je uobičajena procedura u ovakvoj situaciji.

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića.

Radio-televizija Srbije objavila je danas, pozivajući se na agenciju Tanjug, da je Hrkalović ponovo je saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem. Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje Tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatim kao „ubistvo na šinama“, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe „Principi“.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u Tužilaštvu. Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Dijana Hrkalović je uhapšena u petak, 15. oktobra, nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode, dodaje RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari