Hrvatski ministar: Ne mogu ulaziti u "meritum" stvari, ali Trifunović je omalovažavao policiju 1foto EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je danas da ne može da ulazi u „meritum“ stvari u slučaju privođenju glumca Sergeja Trifunovića jer je to pitanje policije, ali da je glumac omalovažavao hrvatsku policiju.

„On je tamo dao neke izjave, omalovažavao je hrvatsku policiju, upoređivao je s vremenima koja su iza nas“, rekao je Grlić Radman upitan o tom slučaju.

On je ocenio da “svaki oblik netrpeljivosti, ponižavanja, omalovažavanja treba sankcionisati”, prenela je agencija Hina.

“Svako ko se tako ponaša mora biti pozvan na red“, zaključio je ministar.

Hrvatska policija privela je prošle noći glumca Sergeja Trifunovića na graničnom prelazu Bajakovo. On je odveden u Split, gde ga na sudu za prekršaje čeka sudski postupak.

Splitski fotoreporteri snimili su ga danas kada je izlazio iz suda, ali nije davao izjave.

Splitsko-dalmatinska policija potvrdila je novinarima da je Trifunović priveden zbog omalovažavanja i vređanja policijskih službenika u objavi na društvenoj mreži septembra prošle godine.

Policija je podsetila da je Trufunović na društvenoj mreži „objavio tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljadu evra“.

„Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po…. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi“, citirala je policija neke od Trifunovićevih izjava, preneo je N1.

On je policijace nazvao „vlaškim brabonjcima“ i pozvao ih da „slobodno raspišu još jednu poternicu“.

Trifunović je u septembru prošle godine kažnjen u dva dana na splitskom sudu zbog pet prekršaja u Splitu, a potom dobio i jednogodišnju zabranu ulaska i boravka u Evropskom ekonomskom prostoru, odnosno u šengenskoj zoni.

Prvi prekršaj počinio je na gradskoj plaži Kašjuni u Splitu, gde je svog nemačkog ovčara bez uzice pustio među kupače. Građani su pozvali policiju, koju je glumac po dolasku na plažu, vređao.

Za to je na prekršajnom sudu kažnjen s 500 evra, ali je ponovo u centru Splita pustio psa bez nadzora za šta je na tom splitskom sudu kažnjen s 200 evra.

Zbog vređanja policije na društvenoj mreži, kažnjen je i treći put. Kaznu od hiljadu evra platio je na graničnom prelazu Bajakovo nakon čega se ponovo oglasio na društvenoj mreži. U svojoj objavi, između ostalog, napisao je da su ga splitski policajci u 30 sati uhapsili tri puta, psihički ga maltretirali i od njega iznudili više od 1.500 evra.

Hrvatska policija je tada saopštila da je Trufunović u dva dana počinio više prekršaja i time iskazao upornost i nameru da ne poštuje odluke suda i zakonski poredak Hrvatske, zbog čega je dobio jednogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Beo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari