Kad god imaju odgovarajući rezultat u rukama posle prvog poluvremena nekog dvomeča, fudbaleri Partizana povuku ručnu u revanšu.

Prošle sezone su to uradili protiv Pjunika, Helsinkija i Zvezde, a pre neki dan s Škendijom. Jesu crno-beli, na kraju, rutinski prošli kroz Skoplje, osvojivši nove bodove za klub i srpski fudbal, ali nisu odigrali kako to dolikuje ekipi koja bi u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, niti nas ubedili da im pripada uloga favorita u predstojećim duelima s Genkom (26. jula i 3. avgusta).

– Jeste, bili smo očajni u prvom poluvremenu. Ne bežim od istine. Loše smo ušli u meč i, na moju veliku žalost, dopustili protivniku da nas mnogo puta ugrozi. Lakše bi mi bilo da nismo stvarali igru i ulazili u šanse nego što smo dozvolili Škendiji da nas onoliko probija po desnoj strani i napravi toliko stoprocentnih šansi. U nekom trenutku sam poželeo da uletim u teren i udavim nekog svog ili njihovog igrača, samo da bi se trgli. Ali dobro, ekipa se dosta promenila i ostala bez vođe Mladena Krstajića, koji je umeo da pokrene saigrače kada je potrebno – realan je trener srpskog prvaka Aleksandar Stanojević.

Za lošu 45-minutnu defanzivu „parnog valjka“ u Areni Filip II Makedonski nije kriva samo indolentnost veznog reda već i neuigranost zadnje linije, odnosno iznuđena rešenja u njoj.

S potpuno novim kvartetom odbrambenih fudbalera, prinudnim štoperom Rankovićem i „zelenim“ Aksentijevićem na desnom beku, crno-beli (još) ne mogu da imaju čvrstinu i sigurnost kao u vreme stare postave.

– Nije alibi, ali činjenica je da nam je odlazak Savića doneo ogromne probleme. Tražimo alternativna rešenja, a nemamo vremena za uigravanje. Eto, sada za šest – sedam dana treba uklopiti Markeša za susret s mnogo jakim i ozbiljnim Genkom, čiji je tim uglavnom ostao isti. Biće teško, ali nadam se da ćemo u hodu popraviti neke stvari. Ova ekipa ima potencijal, ali traži strpljenje. Normalno je da oscilira s toliko promena u postavi i igri – zna mladi stručnjak, pa zato poručuje Genku da ne žuri sa zaključcima o Partizanu.

– Možda se opuste posle ovakvog našeg izdanja, ali ne bi smeli mnogo.

Markeš: Biću pravi za Genk

Posle potpisivanja trogodišnjeg ugovora s Partizanom brazilski desni štoper Anderson Markeš otkrio je zašto je ostavio traku Sao Kaetana i prvi put u karijeri došao u jedan evropski klub.

– Želim da pomognem Partizanu da ponovo uđe u Ligu šampiona. Bio sam svakog dana u kontaktu sa Eduardom od kada je došao među crno-bele i čuo sve najbolje o mom novom klubu. Verujem da će mi četiri, pet dana treninga biti dovoljno da upoznam ekipu, uklopim se u njenu igru i budem pravi protiv Genka – kaže novi defanzivac „parnog valjka“, koji će, kao i zadnji vezni Radosav Petrović, biti licenciran za 3. kolo kvalifikacija za LŠ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari