Članovi humanitarne organizacije za više solidarnosti i prijateljstva među narodima iz nemačkog grada Minhena, na čelu sa Stojanom Šenkom iz Bariča kod Golupca koji živi i radi u Nemačkoj, dopremili su humanitarnu pomoć u vrednosti od šest hiljada evra.

Ova pomoć sadrži sanitarni i drugi inventar,odeću za decu i odrasle,nameštaj i drugu robu, a uručena je Crvenom krstu Golubac.

– Naša organizacija koja broji 180 članova pomaže narodu Evrope. Nostalgija za svojim krajem evo krunisana je ponovo novom pošiljkom koja nadam se neće biti poslednja, napomenuo je Stojan Šenk i dodao da je do sada u poslednjih osam godina Crvenom krstu, mesnim zajednicama i organizacijama kao i građanima opštine Golubac dopremio 25 šlepera sa preko 200 tona razne humanitarne pomoći. Nemački građani su veoma solidarni, ali opravdano žele da znaju da li njihova pomoć stiže na prave adrese. Do sada je uvek, sve što je tražio dobijao na reč, i nikad nije okaljao obraz.

– Ova pomoć nam je dragocena i dobro je došla. Cenimo zalaganje i plemenito srce našeg zemljaka Stojana Šenka i njegovih prijatelja iz organizacije i puno se zahvaljujemo za sve što čine da našim ljudima kojima je potrebna pomoć pomognu, istakla je Dina Čučković, sekretar opštinskog Crvenog krsta Golubac prilikom prijema humanitarne pomoći.

Humanitarna pomoć do sada je stizala do Doma zdravlja u Golupcu, manastira Tuman, osnovnih škola u Braničevu i Bariču, hotela ,,Golubački grad’’, pravoslavne crkve u Bariču, sve do dečje ustanove Lasta, Organizacije penzionera, Javnog komunalnog preduzeća ‘’Golubac’’ i raseljenih i izbeglih lica koja borave u ovoj podunavskoj opštini. Za sve što je uradio za žitelje golubačkog kraja, Stojan Šenk je pre šest godine postao i dobitnik Plakete-najvišeg opštinskog priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari