Humanitarni bazar u OŠ "Filip Filipović" za pomoć osmogodišnjem Mihailu 1Foto: Oš "Filip Filipović"

Beogradska osnovna škola „Filip Filipović” u ponedeljak, 26. decembra, biće domaćin novogodišnjeg humanitarnog bazara, a sav prihod namenjen je za lečenje dečaka Mihaila Milojevića obolelog od karcinoma kome je tog dana osmi rođendan.

Idejni tvorci i glavni organizatori humanitarnog bazara su roditelji i đaci pomenute osmoletke, čija je namera da pomognu Mihailu, dečaku iz njihovog komšiluka.

On je do sada prebrodio čak 10 operacija, izgubio je vid i sluh, ali je procena lekara da ovaj dečak može ponovo da vidi i čuje. Sledeći korak ka tom cilju je transplantacija matičnih ćelija u inostranstvu.

Mihailo treba da bude primljen 22. januara u bolnici u Beču, a operisan dan kasnije. Samo troškovi transplantacije i 15 dana boravka na ovom bolničkom lečenju iznose 31.700 evra. Do sada je prikupljeno oko 18.000 evra, rekao nam je dečakov otac Darko Milojević.

Na humanitarnom bazaru đaci će prodavati novogodišnje ukrase, igračke i knjige, a biće organizovana i dobrotvorna lutrija. Prodavaće se tiketi po ceni od 500 dinara. Ko bude želeo moći će da kupi i više lozova za ovu igru na sreću, za koju su darodavci obezbedili više od 30 vrednih nagrada.

Sav ostvaren prihod već sutradan biće uplaćen na račun Fondacije „Budi human” za Mihailovo lečenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari