Humanitarni koncert za Subotičanku Jasminu Krušedolac na Letnjoj pozornici 1Foto: Sajt Humanitarne fondacije "Budi human"

Kulturno umetničko društvo “Mladost 1947” Subotica organizuje humanitarni koncert za pomoć u lečenju sugrađanki Jasmini Krušedolac u subotu, 23. septembra, na Letnjoj pozornici na Paliću, s početkom u 19.30 časova.

Na koncertu će nastupiti oko 130 članova ovog Društva, u pratnji narodnog orkestra KUD “Mladost 1947”, uz gostujućeg pevača narodnih pesama Bore Platiše.

Cena ulaznice je 700 dinara, a za decu uzrasta do pet godina ulaz je besplatan.

Ulaznice se mogu kupiti svakog radnog dana u prostorijama “Mladosti”, na adresi Harambašićeva 4, od 18 časova ili na dan koncerta na ulazu na Letnju pozornicu na Paliću.

Sav prihod od prodatih ulaznica biće doniran Jasmini Krušedolac.

Jasminini zdravstveni problemi počeli su oktobra 2022. godine, pojavom bolova u kičmi, a intenzitet bola se vremenom sve više povećavao i širio i na donje ekstremitete.

“Dijagnostički nalaz MR LS kičme pokazao je prolaps diska na pršljenovima L4/L5 nakon čega je urađena operacija endoskopske mikrodiscektomije sa radiofrekventnom anuloplastikom, ali nije bilo poboljšanja bolnog stanja. Ustanovljene su dijagnoze: Perineuralne ciste, pritisak na korenove i spletove živaca kod međupršljenskog diska, ispadanje slabinskog i drugih međupršljenskih diskusa sa oboljenjem korena živca”, navedeno je na sajtu Humanitarne fondacije “Budi human”.

Nakon operacije, a po preporuci neurohirurga, neurologa i fizijatra, Jasmina je pokušala sa fizikalnim terapijama, vežbama i lekovima, probala sve terapije bola, sve to u više različitih ustanova, ali stanje se sve više pogoršavalo i bolovi su bili sve jači.

Nakon osam meseci bezuspešnog lečenja, odlučila se da pomoć potraži u klinikama u inostranstvu, gde su joj nakon pregledanja medicinske dokumentacije predložili lečenje hirurškim putem.

Sredstva su potrebna za operaciju u inostranstvu, specijalističke i dijagnostičke preglede, laboratorijske analize, za lekove i suplemente.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari