Veliki humanitranim koncertom, koji je održan u Kostolcu, Gradski hor Dunavska lira obeležio je 34. godinu rada.

Gost je bila poznata kostolačka rok grupa Hard Need, a prihod od koncerta biće iskorišćen kao pomoć u nastavku lečenja Nikole Stefanovića koji je, inače, bivši član hora „Dunavska lira“. Ovo je bio 600. nastup kostolačkog hora, a sve je počelo 24. oktobra 1980, kada je formiran, a nakon ubrzo nakon toga sa prvom postavkom od 13 članova i predstavio se publici. Ime horu dao je Miloš Janjetović, nekadašnji novinar i urednik lista „Glasa proizvođača“ i član hora, a on je i tvorac idejnog rešenja za amblem. Horom je tada dirigovao Dobrica Mitić, a na tom mestu ga je pre četiri godine nasledila ćerka Marija.

Početak koncerta bio je rezervisan za dečiji sastav hora koji je izveo Bajaginu pesmu „Muziku na struju“, kao i zvaničnu pesmu Svetskog prvenstva u fudbalu – „Waka Waka“. Nakon toga su se nizali hitovi „Tempera“, „Svet je lep kada sanjamo“, „Because I love you too much baby“, a potom su se, frontmenu grupe Hard Need, Vladimiru Stefanoviću, pridružile i devojke „Dunavske lire“, kao prateći vokali. Usledile su pesme „We don’t need no education“, „Ooh baby baby“, „For too long“, „Čitav svet menja se“, „Libar“… – Za tako veliku brojku i tako aktivan rad, u kakvom god trenutku da jeste, ne može svako da se pohvali. Ovo je mali grad, ali mi imamo nešto veliko. Hvala vam najlepše što ste nam ovaj dan učinili posebnim jer ste vi posebni, i hvala roditeljima što su mi podarili ovoliko dece, rekla je u završnici večeri Marija Mitić, dirigent kostolačkog hora, obraćajući se publici.

Humanitarnoj večeri pridružilo se i kostolačko likovno udruženje „Spektar“, koje je u holu pozorišne sale izložilo svoja umetnička dela. U svakom slučaju, slušajući popularne domaće i svetske hitove u horskoj obradi, svi prisutni su mogli da provedu prijatno veče, a da u isto vreme pokažu i humanost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari