Humanitarni program “Igraj (se) za Lenu i Kostu” na Popovoj plaži u Zaječaru 1Foto: Srećko Ćeferjanović

Na Popovoj plaži u Zaječaru, u četvrtak 12. Septembra biće organizovan humanitarni događaj pod nazivom „Igraj se” koji za cilj ima prikupljanje sredstava za lečenje dece kojoj je pomoć preko potrebna. Ovoga puta u pitanju su naši sugrađani, korisnici fondacije „Budi human”, Lena i Kosta.

Kako se u pozivu ističe, humanitarno druženje se sastoji iz tri dela: planiranog programa, aktivnosti u kojima deca mogu učestvovati i bazara na kome se mogu kupiti zanimljive stvari ili osvežiti uz kokice i Cedevitu.

“Humanitarne organizacije „Dragi ljudi”, Organizacija „Digitalna buna“ i PSD „Ljuba Nešić” kao organizatori humanitarnog događaja priredili su mnogobrojne celodnevne aktivnosti za prisutne: kajaking, streličarsvo, alpinizam, pletenje kikica, uz izvođače koji će od 17 do 20 sati animirati građane. Uz sve to posetioci mogu da očekuju jogu, pilates, zumbu, karate, interaktivni engleski, nastup učenika Muzičke škole”, ističu organizatori I pozivaju:

“Dođite, zabavite se, donirajte igračku i/ili polovnu, neoštećenu ili novu knjigu za decu i učestvujte u nagradnom izvlačenju, pozivaju organizatori. U sklopu druženja biće organizovan i humanitarni bazar, a dolazak što većeg broja ljudi  pomoći će Leni i Kosti da nastave svoje terapije i pridruže nam se u igri sledeći put”.

Humanitarno druženje „Igraj se” na Popovoj plaži podržali su: JKP „Timok održavanje”, odred izviđača „Đorđe Simeonović” Zaječar, Crveni krst Zaječar, TOC Zaječar, Muzička škola „Stevan Mokranjac”, Kancelarija za mlade Zaječar, Karate klub „Tenshi”, Zumba sa Draganom Kuzmanović Zaječar, Fitnes studio „Body fit plus”, Matična biblioteka „Svetozar Marković”, Humokice i mnoge samostalne zanatlije i građani.

Podsećamo, Lena i Kosta su prevremeno rođeni u 25. nedelji. To je šesti mesec trudnoće. Bili su teški 700 i 800 grama. Oni su od samog rođenja počeli borbu za život. Od reanimacije pa do bukvalne borbe od prvog do današnjeg dana.

Otac Lene i Koste, Srećko Ćeferjanović kaže da od momenta rođenja, Lena je imala sedam operacija na mozgu, dok je Kosta imao tri na mozgu, dve na crevima i jednu operaciju na srcu.

Humanitarni program “Igraj (se) za Lenu i Kostu” na Popovoj plaži u Zaječaru 2
Foto: Srećko Ćeferjanović

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari