Agencija za privatizaciju raspisala je tender za prodaju 69,9 odsto kapitala jedinog društvenog poljoprivrednog kombinata, Porečja u Vučju, koje uspešno posluje, a rok za dostavljanje ponude je 23. januar naredne godine.

Agencija traži uplatu depozita ili dostavu licitacione garancije od sto hiljada evra, a pravo da učestvuju imaju kolektivi koje se bave proizvodnjom i prometom, odnosno preradom poljoprivrednih proizvoda najmanje tri godine, te da su minulog poslovnog leta zabeležili poslovni prihod od pet i više miliona evra. Zanimljivo je naglasiti da za kupovinu tenderske dokumentacije treba izdvojiti 8.000 evra.

Kombinat ima plantaže na 400 hektara, hladnjaču kapaciteta 4.000 tona i koristi društveno zemljište na oko 460 hektara, u radnom odnosu je oko 300 radnika, a ima oko 2.000 kooperanata.

-Tri K prate filozofiju naše firme – kvalitet, količina i kontinuitet – kaže Svetomir Marjanović, direktor Porečja.

Inače, oko devedeset i pet odsto proizvodnje Porečje plasira na područje Rusije, Evropske unije, a delimično i na tržište Amerike, što je novo, vrlo važno iskustvo za zaposlene u ovoj formi.

– Davno smo rekli da smo otvoreni za saradnju sa svima koji imaju interes da posluju sa nama – veli direktor Marjanović.

Jedan od razloga uspeha Porečja krije se i u dugogodišnjoj, i to veoma uspešnoj saradnji sa oko dve hiljade kooperanta leskovačkog kraja, posebno domaćinstava iz Vučja i okolnih mesta.

Priznanja

Poreč je je na ovogodišnjem 75. novosadskom sajmu, među 27 učesnika koji su prijavili 153 proizvoda, osvojilo dve velike zlatne medalje, devet zlatnih i osam srebrnih – kaže Svetomir Marjanović, generalni direktor. Marjanovićpodvlači da je marmelada od kajsije ponela najprestižniju titulu – šampion kvaliteta, a ova firma je dobila i srebrni šampionski pehar za širok asortiman i visok kvalitet proizvoda od voća i povrća. To je najveći uspeh jedinog društvenog poljoprivrednog kombinata južno od Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari