Prema rezultatima poslednje u nizu akcija dobrovoljnog davanja krvi, Požarevac je zadržao epitet jednog od najhumanijih gradova u Srbiji. Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi PD „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, Garnizon u Požarevcu, FK „Mladi radnik“, gradska organizacija Crvenog krsta i Vojno-medicinska akademije Beograd, organizovali su zajedničku akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji su želeli da tim humanim činom iskažu svoju solidarnost, učinili su to ovom prilikom u Domu Crvenog krsta u Požarevcu.


Promoteri akcije su bili zamenik predsednika Skupštine grada Požarevca Milić Jovanović, komandant Garnizona u Požarevcu Milivoje Pajović i trener Fudbalskog kluba „Mladi radnik“ Zoran Ranđelović.

– Podsećam da se jedan veći broj naših građana leči na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, ali zbog nedovoljnih količina ove dragocene tečnosti, pacijenti su bili dužni da obezbeđuju davaoce. Organizovanjem ove zajedničke akcije krv će sada biti obezbeđena čime se našim pacijentima postupak lečenja znatno olakšava. Uzgred, podsećam da su Vojno-medicinska akademija u Beogradu i požarevačka Opšta bolnica dve najstarije zdravstvene institucije u Srbiji i da su svoje velike jubileje, 175 godina postojanja nedavno, gotovo istovremeno obeležile, ističe jedan od promotera i višestruki davalac krvi Milić Jovanović koji je, pozivajući građane da se pridruže ovoj akciji, naveo da se istog dana održava i akcija doniranja organa poznata pod nazivom „Produži život“.

Zamenik predsednika Skupštine grada Požarevca, Milić Jovanović je iskoristio ovu priliku da dobrovoljnim davaocima krvi, kao i svim žiteljima grada Požarevca, čestita Uskršnje i Prvomajske praznike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari