I danas nevreme: Stižu pljuskovi i grmljavina širom Srbije, najavio RHMZ 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je najavio da se u naredna dva sata očekuju pljuskovi sa grmljavinom u pojedinim delovima Srbije.

Kako stoji na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom se mogu očekivati na području zapadne Srbije, Šumadije, kao i u Banatu.

Kako RHMZ dalje najavljuje u Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, koji mogu biti izraženiji na jugu zemlje.

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni, u Vojvodini i na istoku Srbije kratkotrajno i jak. Najniža temperatura biće od 13 do 17, najviša od 22 do 26 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno, ujutro i pre podne suvo, od sredine dana povremeno kiša ili lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura če biti oko 15 najviša oko 24 stepena Celzijusa.

U Srbiji će narednih sedam dana biti pretežno sunčano, samo je još u utorak na jugu Srbije, uz promenljivu oblačnost, ponegde je moguća kratkotrajna kiša u prvom delu dana, a od srede će biti postepeno toplije.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Podsećamo juče popodne snažna oluja je pogodila veliki deo Srbije i izazvala poplave i veliku štetu u gradovima.

Kako je navodi na Fejsbuk stranici „Weather2Umbrella“, sistem oblaka koji je juče u Srbiju doneo razorno nevreme dugačak je oko 2.000 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari