Pokrajinski sekretar za demografiju, porodicu i društvenu brigu o deci Novka Mojić podelila je u Pančevu direktorima predškolskih ustanova Južno – banatskog okruga knjigu „Dete ima pravo da zna svoja prava“, koje su namenjene najstarijem predškolskom uzrastu, kako bi se mališani već od najranijeg detinjstva upoznali sa svojim pravima.

Pokrajinski sekretar za demografiju, porodicu i društvenu brigu o deci Novka Mojić podelila je u Pančevu direktorima predškolskih ustanova Južno – banatskog okruga knjigu „Dete ima pravo da zna svoja prava“, koje su namenjene najstarijem predškolskom uzrastu, kako bi se mališani već od najranijeg detinjstva upoznali sa svojim pravima. Ova knjiga, koju je Sekretarijat štampao u tiražu od 21.000 primeraka, namenjena je i odraslima, jer sadrži originalan tekst Konvencije o pravima deteta. Knjiga je štampana na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi na teritoriji AP Vojvodine.
Tokom sastanka bilo je reči o problemima sa kojima se susreću predškolske ustanove, prevashodno zbog nedostatka zakona koji reguliše ovu oblast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari