I DIS počeo da naplaćuje kese

Ostavite komentar


  1. U regionu kod koga god udjete u stan, nacicete mu u kredencu milion kesa. Nijedna se ne baca bez potrebe. Ista se upotrebi koliko hoces puta, a zavrsi u smecu kad nema vise nikakve prakticne primene. Dakle, nemamo obicaj da bacimo kesu po dolasku iz marketa…
    Sta za mene znaci naplata kese 2 dinara? Manje kupujem i hvala im na tome. Dok sam jos u fazi kupovine, od nekoliko artikala odustanem jer ne mogu da stanu u kesu, a da jos jednu kupujem – necu.
    Druga stvar. Licno smo koristili kese za macje fekalije. Da ne smrde u kanti, stavimo u kesu. Sada kese kupujemo namesto onih besplatnih iz marketa.
    Trece, povecanoj upotrebi kesa je doprineo los kvalitet istih. Nekada si mogao poprilicno da strpas u njih i da se ne pocepaju. Kako su marketi poceli da nabavljaju sve losije i losije kese, tako je narod uduplavao ako ima ista iole teze za poneti iz marketa. Ko voli da nosi 10 kesa umesto dve?
    Umesto da se uvedu automati koji izbacuju novac u zamenu za staklene flase ili limenke, oni uvecavaju profit marketima koji sad pola piju, pola u dobrotvorne svrhe daju. Kako licemerno. Pre su kese poklanjali (jer su uracunate u cenu proizvoda) sada pola od zarade na kesama zadrzavaju, a nista nije pojeftinilo.
    Licno sam za sto manji CO2 otisak svakog od nas, ali naplata kesa 2 dinara od strane marketa koji na preteranu klimatizaciju, lose upravljanje staklenim/plasticnim i ostalim otpadom, osvetljenje kad ga ne treba biti, produzeno radno vreme, otvorene rashladne vitrine i ostale nemare koje je lakse suzbiti sa malo samokontrole/nadzora – je licemerno!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.