I Demokratska stranka osudila grafite mržnje protiv Marije Vasić iz Zajedno 1Grafit pre brisanja Foto: FB/Marija Vasić

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu osudio je grafite koje su nepoznata lica ispisala, a koji su upereni protiv profesorke sociologije Marije Vasić, opozicione aktivistkinje i kopredsednice stranke Zajedno.

Takvi grafiti, ocenjuje se u saopštenju DS, narušavaju reputaciju Marije Vasić kao nastavnice koja se u svojoj karijeri najviše bavila pitanjem Holokausta.

„Istovremeno je vrednosno svrstavajući u podržavaoce masakra u Pojasu Gaze tokom poslednjeg rata između Izraela i Hamasa, zbog čega može biti izložena napadima ekstremnih desničarskih grupa“, dodaju iz DS.

Pozivaju nadležne da „smesta povedu istragu“ i otkriju počinioce ovog dela, kako bi se ovakvi napadi, ne samo na profesorku Vasić „nego i na ostale aktiviste“ koji se bave različitim društvenim pitanjima, zaustavili.

Juče su na zidovima zgrade u komšiluku u kojem živi Marija Vasić ovanuli grafiti s porukom „Ni 15 hiljada mrtve dece dovoljno nije da se Vasić marija ušima pokrije!!!“ i „Marija jel legla plata?“.

Na drugom zidu pisalo je „Zbog mrtve dece u Gazi nije digla vrisku ‘antifašistkinja’ na Mosadovom platnom spisku!“ i opet „Marija jel legla plata?“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari