I HDZ-u i SNS-u je u interesu da raspiruju mržnju

Jure Zubčić, koji po Hrvatskoj ispravlja grafite "Ubi Srbina" u "LJubi Srbina", o svojim aktivnostima ali i cenzuri na RTS-u

Ostavite komentar


  1. I jedna i druga država obiluje nacionalistima koji podržavaju takvu politiku i na izborima glasaju za te partije.

  2. U Hrvatskoj jednoumlje traje već barem 19 godina, a u Srbiji od 2012 dolaskom SNS na vlast, tako da se ne može porediti rezignacija Hrvata u Hrvatskoj, koji su već odavno počeli masovno napuštati Hrvatsku, sa rezignaciom Srba u Srbiji u kojoj tek uzima zamah, a to.je očigledno i jer u Srbiji postoji barem kakav takav otpor jednoumlju, dok u Hrvatskoj gotovo da otpora jednoumlju nema.

    1. To što ste napisali prosto nije tačno. Ili ne živite u Srbiji, ili ste tendenciozni. Te godine (2012.) se ništa suštinski nije promenilo, osim novih likova koji su smenili prethodne. Politika se skoro uopšte nije menjala. I pre 2012. je vođena nacionalistička i konfrontirajuća politika. Reći suprotno je u suprotnosti sa činjenicama.

      1. Naravno da je tačno, jer Srbija danas više nema uslove za stvarne demokratske izbore, a da ih nije imala 2012. SNS ne bi došao na vlast kao što danas iz tog razloga niko drugi ne može da dođe na vlast .

        1. Sad menjate temu. Pričamo o „jednoumlju“, a vi sad ubacujete temu (ne)slobodnih izbora. A ako baš hoćete, daleko od toga da su 2012. izbori i mediji bili slobodni…

  3. Jedina.šansa za demokratiju izdrav nspredak i u hrvata i u srba je neka vrsta saradnje gde postoji pozitivna kompeticija a ne mržnja. Za koju su šanse propuštene i čini se na pragu smo novih zsoštravsnja i ratova za korist velikih sila.
    Ako bi ovakvi mladi pošteni iljudi širokih shvatanja uzeli inicijativu možda se izvučemo….

  4. Gospodin ocigledno ne zna da je u sirenju mrznje na nasim prostorima neprikosnoven tv N 1 .Da nije tako zar bi svaki naslov ili razgovor sa gostima ,a u vezi vlasti, namerno maliciozno interpretirala, okretala reci, izvrtala smisao, postavljala sugestivna maliciozna pitanja, ostrasceno komentarisala sve sto vlast izjavi, crnila sve koji ista afirmativno izjave o nekom, a ko nije opozicija, davali prednost i afirmaciju svima koji psuje, pljuje i nasilno upadaju u institucije drzave ect.

    1. melba sunce moje zalutalo,vidis da vlast drzi sve medije pod kontrolom sem N1.vidis da tri put ponovljena laz na tim medijima ubrzo postaje istina.. vidis da cak i indirektno navode umno poremecene na ubistva protivnika vlasti..vidis da se sa vlascu komunicira iskljucivo korupciopnaskim vezama..ne vidis? onda si slep kod ociju.. a ja ti ne zamerim ..svi koji se ne suprostavimo vlasti inace su slepci..moje pravilo..cim neko zasedne na vlast krecem sa kritikom..kada uzmemo ovo kao pravilo imat cemo vlast dostojnu gradjanina..batina/pardon/kritika je iz raja izasla

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.