I list Danas među potpisnicima

Ostavite komentar


  1. Sta ste vi nedodirljivi i niko ne sme da vas kontrolise, a sve obicne gradjane kada bilo koji kredit dize mogu.

  2. Da li, možda, baš zbog toga, ovde nije moguće da se pročita nijedan komentar, koji u najavljenoj kontroli finansija pojedinih medijskih kuća i NVO-a, ne vide ništa spektakularno neuobičajeno. Kao da se unapred zna da tu nešto debelo smrdi?!

  3. Sve cestitke na inicijativi i dobro je da se kod institucija i pojedinaca javlja bunt u odnosu na siledzijske postupke vlasti. Ovo sto se desava je samo jos jedan od SNS manira kojima svedocimo od kada su dosli na vlast. Naime, u pitanju je cista zamena teza. Dzelat i zrtva menjaju uloge. Oni koje bi trebalo ispitivati, ispituju one koji bi trebalo da ih ispituju. Inverzija, omiljeno SNS oruzje.

  4. Ako neko nema putera po glavi ne bi trebao da se suprotstavlja ovakvim pokusajima od strane drzave . Sta fali da se proveri . To su isti oni koji kazu ne postoji Duboka drzava a sustinski se ne zna (a u stvari se zna) ko vuce konce i ko rukovodi i ko placa izvrsioce radova . Neki kazu da se sprecava i gusi demokratija ako neko kaze da postoji Duboka drzava, pa smesno kako se zamenjuju teze . Iskrena borba protiv hohstapleraja i hokstpalera u jednoj drzavi ,bez placanja spolja, se moze jedino priznati kao borba o kojoj se gore pise, a to je tolko jednostavno , sve ostalo je sumnjivo . Ako neko nekog placa to nisu vase ideje vec tudje a to je bas onako odvratno . Zato treba pristati i dokazati da neko nije u pravu ako je to zaista tako , ovako je drzava ugrozena sa spoljne strane i to je rat koji se placa spolja a vode ga iznutra , ako je to u redu , neka, docice na vlast mozda i oni koji se sada bune ovome pa cete videti a mozda ce tada ti biti mnogorigorozniji po ovom pitanju sto se iz prakse dokazalo. Niko nista ne gubi ako je cist po ovom pitanju smao moze dobiti an sledecim izborima . Ako vam ne odgovara komentar nista , sve je u redu ali nije u redu da se ne borite protiv placenika .

  5. Nije u pitanju ,,istraga“ nego poreska kontrola. Ovakvom zamenom teza i i pretvarawem poreske kontrole u „istragu“ ispada da su NVO nedodirqive za poreske zakone Srbije. U čemu je problem da poreska uprava kontroliše finansije NVO? Ako rade po zakonu, ne postoji razlog za strah. U januaru ove godine posreska uprava je tražila od svih malih preduzetnika koji nisu u PDV režimu kompletni obračun za 2019. i to da se dostavi za 5 nominalnih a neradih dana, sve sa bančinim potvrdama. Tražili su doslovno sve što podrazumeva poslovanje. I Mali privrednici su morali to da dostave u prekratkom roku po pretnjom kazne!

    1. Sve je u redu samo zameniš upravu i sve izokreneš i u pravu si.Tako jednostavno preimenovati upravu za sprečavanje pranja novca koja se bavi pranjem novca u finansiranje terorizma u poresku upravu i misliti kako su svi sisali vesla i kako možeš veliki broj gradjana koji kritički misli proglasiti teroristima za koje ne važe zakoni i koji su neprijatelji drzave a ovi drugi su patrijote.Smešno…..

  6. „..da bez odlaganja predoče osnove sumnje zbog kojih su naložili vanredno prikupljanje infor macija..“
    Pa ako neka strana agentura ima nikakav tiraz a i dalje izbegava stecaj onda je sumnja opravdana. Inace diskreciono pravo je vlasti da proverava svacije finansije u pogledu postovanja zakona. A ako se ovi bune to znaci da nesto kriju. To mogu biti samo malverzacije..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.