I Narodna stranka traži od užičke vlasti da povuče predlog odluke o ozakonjenju objekata u zonama zaštite jezera Vrutci 1Skupština Užica/Foto: Nenad Kovačević

Poput Građnske čitaonice Libergraf, Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Užicu je zatražio od lokalne vlasti da povuče svoj Predlog Odluke o ozakonjenju postojećih objekata u drugoj i trećoj zoni zaštite jezera Vrtuci, iz koga se grad snabdeva vodom.

O predlogu odluke o ozakonjenju, Skupština Užica izjašnjavaće se u sredu, 28. septembra.

„Ukoliko bude usvojena, odluka bi predstavljala kršenje zakona i izigravanje javnog interesa“, saopštila je Ivana Parlić, predsednica lokalnog odbora NS i jedina narodna poslanica iz Užica.

Za predlog te odluke je rekla da je „u suprotusti sa Prostornim planom područja posebne namene akumulacije Vrutci i njegovim odredbama o obavezi JP Srbijavode da, u saradnji sa užičkim JKP Vodovod, izgradi kanalizaciju u drugoj zoni sanitarne zaštite u naselju Bioska, u skladu sa najvišim standardima“.

Navela je da predlogom te odluke „lokalna vlast svoju obavezu da izgradi kanalizaciju prebacuje na građane“ i dodala da je „predložila gradonačelnici Užica da upotrebi svoja ovlašćenja i spreči kršenje zakona i da zaštiti interes građana“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari