Opštinsko veće Apatina je dalo saglasnost da se nastave radovi na realizaciji tri kapitalne infrastrukturne investicije. Reč je o izgradnji kružnog toka kod raskrsnice kod banje „Junaković“, izgradnja Trga Nikole Tesle i nastavak radova na izgradnji obaloutvrde od kajakaške kućice do Malog limana.


Milan Pavković, direktor Direkcije za izgradnju, istakao je da izgradnja kružnog toka kod banje Junaković obuhvata i rekonstrukciju saobraćajne raskrsnice do Tehničke škole sa Domom učenika, a vrednost investicije je oko 54 miliona dinara, a novac za radove apatinska opština će dobiti od Vlade Republike Srbije.

– S obzirom na to da je Evropska investiciona banka objavila konkurs za bespovratna sredstva za uređenje trgova, u visini od 50 odsto vrednosti investicije i kako ima izgleda da se sredstva dobiju odlučeno je da apatinska opština konkuriše – ukazao je Pavković. On je dodao da će kompletno uređenje novog Trga Nikole Tesle u Apatinu, po planovima, stajati 175 miliona dinara.

– Treća investicija je izgradnja obaloutvrde koju već tri godine finansira Svetska banka i postoje realni uslovi da ponovo konkurišemo za sredstva kako bi se izgradio i deo od Kajakaške kućice do Malog limana – naglasio je Pavković.

Povodom negodovanja građana zbog izgradnje trga i drugih objekata koji nisu proizvodni, Pavković je istakao da Evropska investiciona banka sredstva daje samo za izgradnju trgova, a Svetska banka za obaloutvrdu, pa bi bila šteta da se ne konkuriše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari