Igranjem Egziperijevog „Malog princa“ za koji su dramatizaciju uradili Vladan cerović i saša Latinović, a režirao Saša Latinović, glumci Pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ završili su pozorišnu sezonu.


                       

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; } -Privilegija je završiti pozorišnu sezonu na ovaj način. U skoro punoj sali, iako je repriza, završiti sezonu jednim dobrim komadom na radost glumaca, čini mi se ali pre svega publike. Publike, koja rado prima inscenaciju jednog od najčitanijih romana, bez obzira na uzrast. Videli ste i večeras kakve su bile reakcije – rekao je Vladan Cerović, vršilac dužnosti upravnika zaječarskog pozorišta nakon izvođenja ovog komada, koji je premijernoizveden u Zaječaru pre dve nedelje.

Bez obzira što je u pitanju bila četvrta repriza, gotovo puna pozorišna sala, glumci koji su igrali opušteno, ali sa puno emocija i energije i publika, koja je reagovala na pravim mestima i nagradila aplauzom glumce nekoliko puta tokom igranja samog komada, potvrda su da je „Mali princ“ bio pravi izbor.

-Bili smo skeptični u početku kako će sve to izgledati, ali je očigledno da je ceo ansambl znao da nađe pravi ključ za Egziperijevog Malog princa. I reditelj Saša Latinović, koji je jedan od retkih reditelja koji nije sujetan i sa kojim smo sjajno sarađivali, i mi glumci koji smo poverovali da ovo može biti zanimljiv komad za publiku – saglasni su u oceni akteri ove predstave. Zamisli Saše latinovića i Vladana Cerovića uspešno su na daskama koje život znače realizovali glumci Miloš Tanasković, Milutin Vešković, Miloš Đuričić, Marina Lazarević, Dragana Jovanović, Predrag Grbić i Dara Rančić, a punom pozorišnom doživljaju doprinela je scenografija Mirka Stokića.

Zvanično, jedino profesionalno pozorište u Timočkoj Krajini, završilo je ovu pozorišnu sezonu, ali su uveliko u toku pripreme za jesen i tradicionalne Dane „Zorana Radmilovića“. Za ovaj pozorišni festival, inače 24. po redu, pripreme i organizacija sprovodiće se tokom leta. Tim više, što će po završetku ovog velikog pozorišnog festivala biti održan i „Zaječar“, pozorišni festival za decu, tako da čelni ljudi zaječarskog pozorišta obećavaju da će se potruditi da programom, pozorišnim predstavama pre svega, festival bude dostojan imena, koji nosi.





Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari