Svetski fond za prirodu (WWF) I Koka-kola sistem u Srbiji pokrenuli su akciju pod sloganom „Jedna planeta. Jedan dom. Sačuvajmo ga zajedno“, koja se odnosi na podizanje svesti javnosti o klimatskim promenama i očuvanju planete.

Postavka koja predstavlja jedan dom u kome posetioci mogu dobiti praktične savete kako da smanje svoj uticaj na prirodu svakodnevnom štednjom struje, vode i energije, bila je do juče otvorena u Laze Telečkog 2. Posetioci su na licu mesta mogli da izmere svoj ekološki otisak i saznaju „koliko planeta troše“, odnosno kako njihov životni stil i navike utiču na potencijal Zemlje da apsorbuje negativne efekte naših aktivnosti. Kroz informativni kviz posetioci su mogli da čuju više i o vodenom otisku koji predstavlja ukupnu količinu vode koja je upotrebljena da bi se dobio proizvod ili pružila određena usluga.

Akciji su se pridružiti i osnovci koji su na kreativan način predstavili kako zamišljaju svoju „zelenu“ školu koja je u skladu sa prirodom. Autori najkreativnijih rešenja će biti nagrađeni izletom u Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari