Direkcija za izgradnju naselja u opštini Kučevo i pored opšte besparice u potpunosti je realizaovala svoj plan rada za prošlu 2010. godinu. U većini slučaja radilo se u saradnji sa meštanima u pojedinim naseljima, a sredstva za izgradnju infratsrukture obezbeđena su iz opštinske kase i Nacionalnog investicionog plana Republike Srbije.

U oblasti modernizacije saobraćajnica u pojedinim naseljima na području opštine radilo se na uređenju i nasipanju lokalnih makadamskih puteva, postavljanju novog asfalta i na izgradnji betonskih mostova i propusta. Iz opštinske kase u protekloj godini u gradu na Peku i u ostalim naseljima uložena su značajna sredstva za izgradnju objekata u oblasti infrastrukture,vodosnabdevanja i lokalne putne mreže.

– Urađeni su novi trotora u dužini od 350 metara kao i manji gradski parka ispred zgrade Mesne zajednice. Radove je izvelo Komunalno javno preduzeće a vrednost je oko 2,5 miliona dinara. Radilo se i na rekonstrukciji nisko naponske mreža u naseljima na području opštine u kojima je bilo problema sa redovnim snabdevanjem električne energije.U toku je izrada nacrta planova detaljne regulacije za grad Kučevo,a ono što će se raditi u okviru ovih planova je izgradnja gradske obilaznice na magistralnom putu Kučevo-Majdanpek i Kučevo-Požarevac u dužini od 6,5 kilometara, sportsko-rekreativni centar kao i industrijska zona. U ovoj godini intenzivnije će se raditi pored modernizacije lokalne putne mreže, i na izgradnji i popravci ostalih objekata u oblasti infarstrukture. U prvom redu vodosnabdevanja, zdrastva, obrazovanja, kulture i sporta. Sa prvim danima početka ovogodišnje građevinske sezone nastaviće se radovi na uređenju trotoara u celom gradu kao i postavljanje nove ograde u porti pravoslavne crkve – kaže direktor Direkcije za izgradnju Novica Bulajić.

Direkcija za izgradnju naselja i opština Kučevo u ovoj godini usmeriće pažnju na velike projekte u interesu svih građana stvarajući im tako uslove za uspešniji i kvalitetniji život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari