Požarevački policajci podržali su štrajk koji je organizovao Nezavisni sindikat policije. Na teritoriji koji pokriva PU “Požarevac” rad policije sveden je na zakonski minimum. Šalteri Policijske uprave u Požarevcu primali su samo hitne zahteve.

Građani koji su hteli da registruju kola, zamene tablice, izvade lična dokumenta ili obave neki drugi posao na policijskom šalterima, to zbog štrajka policije nisu mogli da učine. Na svim šalterima istaknuti su plakati na kojima je pisalo da su u štrajku i koji su razlozi štrajka. Građani koji su dolazili do šaltera gde su videli da ne rade, uglavnom su imali razumevanje za štrajkače. Poneki su svoje nezadovoljstvo izražavali mrmljanjem u bradu, plašeći se da ih neko od policajaca ne čuje. Jedan nezadovoljan vozač, koji nije mogao da registruje svoj auto, glasno je rekao:

-Čim policija štrajkuje mora da je država otišla u propast. Gde to ima. Samo kod nas. Ko će da mi nadoknadi štetu koju zbog njihovog štrajka trpim-pitao se jedan vozač koji nije hteo da se prestavi .

Policajci od Vlade Srbije traže povećanje plata od 40 odsto i poboljšanje uslova rada. Medju zahtevima su i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora i hitne izmene Zakona o policiji. U Policijskoj upravi ništa zvanično nisu mogli da nam kažu jer čekaju obaveštenje iz centrale MUP-a Srbije u Beogradu o štrajku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari