I Rade Veljanovski na udaru tabloida: Razmisliću o tužbi 1Rade Veljanovski, foto: Medija centar Beograd

Spisku „atentatora“ na predsednika Aleksandra Vučića pridružio se i Rade Veljanovski, za koga je Informer napisao da je izjavio kako je „normalno bilo ubiti Vučića nakon 5. oktobra“.

Novinar Rade Veljanovski je jutros na televiziji Nova S komentarisao napade režimskih tabloida na Tamaru Skrozzu.

On je izjavio da to što je Tamara Skrozza rekla nije ni za kakvu osudu, jer je to potpuno normalno kao i da to isto govore i misle mnogi drugi ljudi.

Nije trebalo dugo da na portalu Informera izađe naslov „Veljanovski: To što je Tamara Skroza poručila da je 5. oktobra trebalo ubiti Vučića je sasvim normalno i to mislimo mnogi mi iz opozicije!“

Rade Veljanovski za Danas kaže da nije znao za ovaj naslov i da je to čuo od nas.

„Uopšte nisam iznenađen da su to napisali. Ja sam bukvalno sada završio sa tim gostovanjem. Naravno da nisam spomenuo Vučića, kao što to nije uradila ni Tamara Skrozza. Ali to samo govori u prilog tezi da to uopšte nisu nikakvi novinari, ni u profesionalnom ni u etičkom, pa čak ni u bazičnom smislu. Oni su jedna propagandna mašinerija koja seje neistine i mržnju i tome jedino služe“, kaže Veljanovski.

On kaže da takvi tabloidi imaju potrebu da stalno održavaju narativ kako predsednika Srbije neko hoće da napadne ili da ga ubije, što nema veza sa realnošću.

„Ja sam sa tim istim Vučićem pre dve godine sedeo zajedno u studiju na jednoj od režimskih televizija i razgovarao sam sa njim sasvim normalno, iako smo imali potpuno različite stavove. To što neko ima kritičan stav i kritično mišljenje prema nekome ne znači da priželjkuje njegovu smrt. Ali dobro, može im se da tako pišu, mada ću ja razmisliti ovog puta o tužbi i pratiću kako će se stvari razvijati, jer ne verujem da će se stati samo na ovom naslovu“, naglašava Rade Veljanovski.

Podsetimo, u poslednja dva dana na meti napada režimskih tabloida i televizija našla se novinarka Tamara Skrozza, koju su isti ti tabloidi optužili da je rekla kako je 5. oktobra trebalo pobiti ljude iz tadašnje vlasti, a samim tim i predsednika Vučića, jer je i on u to vreme bio ministar informisanja.

Režimski mediji su izvukli iz konteksta Skrozzinu izjavu u kojoj je ona rekla da je 05. oktobra 2000. godine trebalo drugačije raditi i kasnije objasnila da je mislila na to da je ljude koji su tada činili vlast trebalo odmah pravno procesuirati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari