I školske potrepštine da žive bolje 1

U okviru projekta „Naše pravo da živimo bolje“, u Romskom Edukativnom centru u Požarevcu podeljeni su udžbenici i školski pribor za 70 đaka.

Školske potrepštine su obezbeđene za decu koja učestvuju na obrazovnim radionicama i dodatnoj nastavi. Inače, pomenuti projekat finansira Evropska unija, a sprovodi Udruženje Roma Braničevskog okruga uz podršku grada Požarevca. Ispred lokalne samouprave, član Gradskog veća Dejan Krstić pohvalio je rad Udruženja Roma Braničevskog okruga i dodao, da će Grad uvek podržati Udruženje i ovakve projekte.

Projekat „Naše pravo da živimo bolje“ je usmeren prema romskoj populaciji i u toku projekta predviđen je niz aktivnosti vezanih prvenstveno, za obrazovanje i zapošljavanje romske populacije u Požarevcu i Kostolcu.

Kako je istakao Vladimir Petrović, koordinator projekta za obrazovanje, predviđeno je da više od 150 romske dece, kako osnovaca tako i srednjoškolaca, bude uključeno u vannastavne aktivnosti, posvećene njihovom boljem razumevanju školskog gradiva kroz mentorsku podršku. Dodatni časovi organizuju se tri puta nedeljno iz matematike, srpskog i engleskog jezika, fizike i hemije u prostorijama Udruženja Roma i u OŠ „Kralj Aleksandar I“.

– Ovaj vid podrške će doprineti boljim rezultatima u redovnom školovanju, rekao je Petrović i dodao, da će redovno biti organizovane i radionice za romsku decu predškolskog uzrasta i mlađe koja nisu upisana u predškolsku ustanovu.

U osnovnim školama „Kralj Aleksandar I“ i Tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Kostolcu, uručeni su udžbenici za decu romske nacionalnosti, koja pohađaju ove obrazovne ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari