I srpske i makedonske vladike kriju uslove pomirenja

SPC najavila za četvrtak u Hramu Svetog Save liturgiju pomirenja sa Makedonskom pravoslavnom crkvom

Ostavite komentar


  1. Strašno je što se ovom temom bavite, a o njoj gotovo ništa ne znate! To ovaj članak potvrđuje!!!!

  2. Жалосно је да о оваквим темама пишу потпуни лаици…

  3. Ovo je jako važna, i dobra odluka za ceo region. Pre svega zato što je doneta u direktnom dogovoru srpske i makedonske pravoslavne crkve, bez učešća „stranog faktora“ koji je pokazao da mu nije baš stalo do mira i prosperiteta na ovom području. Ovaj dogovor je sjajna poruka za sve zemlje u regionu, i najbolji prikaz kako treba uredjivati medjusobne odnose u budućnosti, čak i po pitanju najosetljivijih tema i nesporazuma.

  4. Pomislio bi neko zlonameran da ih je sramota toga što su potpisali. Ako ni jedna strana nije zadovoljna, sporazum je korektan. Bolje nego da se tuku u mantijama, sa krstom oko vrata (živ me sram pojede kakvo je pojedino sveštenstvo).

  5. Brnabićku treba poslati u Ohridsku pravoslavnu crkvu da nas zastupa.Razapeli bi je Makedonci ne bi ni prag preskočila.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.