I sutra akcija zaprašivanja komaraca na teritoriji Beograda 1Foto: Beoinfo

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ sutra će u ranim jutarnjim časovima suzbijati komarce na široj teritoriji Beograda.

Tretmanom će biti obuhvaćena naselja na obali Dunava, Stara Karaburma, Surčin, Mirijevo, put za Vrčin, naselja u opštini Grocka, Palilula, Rakovica i Čukarica.

„Gradska čistoća“ je saopštila da su preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani u Privremenoj listi biocidnih proizvoda, te da građani nemaju razloga za strah.

Iz tog JKP su apelovali na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, i da isprazne skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume i stara burad.

Pčelari su upozoreni da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

U saopštenju se navodi da će ekipe čistoće nastaviti da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Građani povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu mogu da prijave servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7.00 do 22.00 sata, i subotom od 8.00 do 14.00 sati, saopšteno je iz „Gradske čistoće“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari