Osećam se kao posle derbija. Igrali crno-beli i plavo-žuto -crveni (šareni). Posmatrači stigli sa svih strana. Svet se sjatio, derbi je to. Meč visokog rizika.
Crno-beli u standardnom sastavu, nedostaje kapiten, delegiran da štiti interese naše zemlje. Najjači su u domaćoj ligi, suprotstaviće im se kombinovani tim lige.

Osećam se kao posle derbija. Igrali crno-beli i plavo-žuto -crveni (šareni). Posmatrači stigli sa svih strana. Svet se sjatio, derbi je to. Meč visokog rizika.
Crno-beli u standardnom sastavu, nedostaje kapiten, delegiran da štiti interese naše zemlje. Najjači su u domaćoj ligi, suprotstaviće im se kombinovani tim lige. (Oni stariji pamte kada su Englezi igrali samo protiv sastava Evrope, početkom pedesetih godina.)
Pripreme su tekle dva meseca, atmosfera podignuta do usijanja. Na stadionu preko 60 odsto navijača. Mašu zastavama svih boja, nose parole: Hiljadu dana vlade – za bolje sutra – stručnost – da već danas bude bolje – glavu gore – vredi se boriti – život ne može da čeka.
Strepe i navijači, a bogami i sponzori, naročito oni što su odrešili kesu. Pobeda vodi u Evropu. Crno-beli iskusni, uigrani. Kombinovani tim, naizgled mlađi, ali sa nešto dužom klupom i problemom, svi bi da igraju.
Začudo, relativno fer. Najstariji u kombinovanoj ekipi, bez koga se nisu mogli zamisliti mnogi mečevi, izgleda da je odigrao poslednji. Nije imao ni podršku navijača. Debitant je prošao kod publike. Igrao je on već velike igre, ali pod drugom zastavom.
Crno-beli propustili još jednu priliku. Imaju veliku podršku. I dalje su najbolji ali… il’ ne da đavo il’ ne da bog. Drugi u izmešanim dresovima imaju kvalitet, ali su sebični, svako bi pojedinačno da se pokaže. Igraju i bez kapitena, jer ne može jedanaest, svi u isto vreme.
Kraj. Rezultat je 0:0 (nije rokada ni mala ni velika, a mnogi su baš to očekivali).
Šta posle? Evropa će wild card dati šarenima. Oni deluju lepršavije, šarenije, mekše, lakše za oblikovanje, a i sponzori se pitaju. Neće oni crno -bele, da ne nalete na tvrdo, imaju loše iskustvo.
Da li će se šareni složiti oko kapitena, izabrati najbolji sastav? Možda pozvati nekog iz crno-belog sastava, da ekipa dobije na čvrstini, a i zbog njihovih navijača, koji su došli u velikom broju.
A navijači, svako slavi neiskorišćene šanse. Prepričavaće se do sledećeg meča. Mnogi se zaklinju da više neće na derbi. Tresla se gora, rodilo se niš(ta).
A ja nešto razmišljam, bilo bi lepo da u Evropu ide reprezentacija sa jednim kapitenom, crveno-plavo-belim. Živela Srbija!
Danas je Danas. I juče je bio Danas i sutra će biti Danas. A na NAS niko ne misli. Ja sam za DA za NAS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari