I sutra se nastavlja zaprašivanje komaraca u Beogradu 1Foto: Beoinfo

Ekipe Javno-komunalnog preduzeća Gradska čistoća sutra će, u ranim jutarnjim časovima, zaprašivati komarce na teritoriji Beograda.

Kako je preneo sajt Beoinfo, uređajima sa zemlje i sa vode biće zaprašivani komarci na Vračaru, Adi Ciganliji, Banovom brdu, Senjaku, Miljakovcu, Vidikovcu, Ceraku, Kneževcu, delovima Voždovca, Čukarice, Dedinja, Rakovice i Lazarevca.

Akcija će biti sprovedena i na Avali, u Grockoj, Železniku, Prokopu, naselju 13. maj, na Kanarevom brdu, Topčidersko brdu, Petlovom brdu, Julinom brdu, Čukaričkoj padini, Lisičjem potoku, Resniku i Belom potoku.

U saopštenju se navodi da su preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani u Privremenoj listi biocidnih proizvoda, te da građani nemaju razloga za strah.

Gradska čistoća je apelovala na građane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, i da isprazne skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume i stara burad.

Pčelari su upozoreni da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Građani povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu mogu da prijave servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7.00 do 22.00 sata, i subotom od 8.00 do 14.00 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari