I takmičenja iz tehničkog da se vrednuju pri upisu u srednje škole

Nakon pisanja Danasa reagovali nastavnici tehničkog i informatičkog obrazovanja

Ostavite komentar


  1. Sa obzirom da veliki uticaj na takmicenje i takmicare imaju drustva koja organizuju, takmicenja ne bi smela uopste da se boduju pri upisu. Pre svega ne postoji program dodatne nastave koji je jednak za sve ucenike Srbije. Drustva nisu jednako prisutna u svim skolama u Srbiji, postoji vise nivoa takmicenja koja nemaju strogu kontrolu rezultata kao sto je to slucaj prilikom testova za malu maturu…Ima niz razloga sto bodovi sa takmicenja nisu legitimni i stoga je bila dobra odluka ukinuti ih. Ona ne treba da sluze svrsi lakseg upisa na sledeci nivo skolovanja…ali ocigledno nema strucnjaka u obrazovnim telima i institucijama koji se ovime bavi.

  2. U potpunosti se slažem sa Vašim predlogom. Kao roditelj deteta 5.razreda koje se upravo vraća sa republičkog takmičenja iz Vršca,a u budućnosti ima nameru da se bavi i da se obrazuje u tom pravcu,podržavam napire i težnju da se TIO uvrste u predmete koji će se jednako poštovati i ceniti kao matematika ili fizika. Nadam se da će Vam usvojiti predlog,a kao prosvetni radnik u potpunosti razumem da u našoj zemlji ništa ne ide lako i bez borbe! Samo napred i hvala što mislite na našu decu!!!

Ostavite komentar


Društvo

Broj zaraženih koronavirusom raste zbog letovanja 10

Broj zaraženih koronavirusom raste zbog letovanja

Od početka maja povećava se broj zaraženih koronavirusom. Ipak, većina obolelih ima blagu do srednje tešku kliničku sliku i to nije dovelo do povećanog opterećenja zdravstvenog sistema. Za prvih 20 dana avgusta testirano je gotovo 9.000 osoba, a više od 30 odsto je bilo pozitivno. Direktorka laboratorije "Vatreno oko" Snežana Jovanović kaže za RTS da zbog povećanog broja putovanja u letnjem periodu, virus cirkuliše i raste broj zaraženih. Očekuje se da broj zaražnih nastavi da raste.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.