Zagađenje vazduha ugljovodonicima i benzenom u Pančevu nastavljeno je i tokom jučerašnjeg dana kada su zabeležene povišene vrednosti benzena i ugljovodonika u vazduhu. Juče ujutro između sedam i osam časova zabeležen je porast benzena na 57,7 mikrograma po metru kubnom vazduha, ugljovodonika na 621 mikrogram.

Sekretar pančevačkog Sekretarijata za ekologiju Olga Šipovac rekla je da je od Rafinerije nafte zatražen izveštaj o radu postrojenja i aktivnostima fabrike, kao i da nije uspela da kontaktira direktora. Dodala je da je zatražen izveštaj i o radu fabrike za preradu rafinerijskih otpadnih voda koja se nalazi u Petrohemiji, ali da ni on nije stigao.

Član Gradskog veća zadužen za ekologiju Vladimir Delja kazao je da je uzrok zagađenja rad Rafinerije i da to nema veze sa lošim meteorološkim uslovima. – Jedna od mera biće da mobilna stanica za merenje zagađenja pančevačkog Zavoda za javno zdravlje uđe u rafineriju i izmeri zagađenje. Nema sumnje da su oni uzrok zagađenja uprkos lošoj meteorološkoj situaciji u gradu – izjavio je Delja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari