I u Novom Sadu pooštrene mere, zabrana okupljanja više od 10 ljudi 1Foto: BETA/DRAGAN GOJIC/MO)

Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada danas je usvojio niz novih mera koje stupaju na snagu odmah, a jedna od njih je zabrana okupljanja više od 10 osoba na javnim mestima i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 metar.

Kako se navodi u saopštenju Gradskog štaba, svi ugostiteljski objekti dužni su da ukoliko nemaju baštu, ograniče radno vreme na period od 6.00 do 21.00 sat.

Ovakva vrsta obaveze ne odnosi se na rad privrednih subjekata koji ne pružaju usluge stanovništvu, kao i na rad državnih organa i javnih službi.

Ugostiteljski objekti koji imaju baštu radno vreme u zatvorenom delu objekta treba da ograniče do 21.00 sat, a u otvorenom delu objekta (bašti) do 23.00 časa.

Tržni centri, hipermarketi, prodavnice,  dužni su da radno vreme organizuju u periodu od 6.00 do 21.00 sat, a ovo ograničenje ne odnosi se na apoteke, benzinske pumpe i šaltersku prodaju hrane.

Set mera predvidja i da se u svim javnim zatvorenim prostorima ograniči broj osoba koja mogu biti istovremeno u objektu, tako da na svaka četiri metra kvadratna može biti prisutno jedna osoba.

Na svim ulazima u objekat od sada će biti obavezno da se jasno istakne veličina površine i broj osoba koje mogu biti istovremeno prisutne u objektima.

Ukoliko se pokaže da trenutne mere ne daju rezultate, one će u kratkom roku biti pooštrene, upozorili su iz Gradskog štaba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari