Vesić odgovorio Šapiću koja je "nemanjićka" boja 1Foto: BETAPHOTO/ BEOINFO -Beta/Milan Obradović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je na društvenoj mreži X objavio fotografiju zastave dinastije Nemanjića koja je crvene boje, uz poruku „obrazovanje je važno“ kao reakciju na to što je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić juče je najavio da vozila javnog prevoza u glavnom gradu više neće biti crvena, već „beogradska“ i „nemanjićka plava“.

Vesić je odgovorio objavom na društvenoj mreži X i postavio fotografiju zastave Nemanjića koja je crvene boje, sa belim dvoglavim orlom u sredini.

„Zastava srpske vladarske dinastije Nemanjića. Obrazovanje je važno. Budimo dostojni naših slavnih predaka! Živela Srbija“, napisao je Vesić.

Mediji podsećaju i da je u vreme kada je Goran Vesić bio gradski menadžer Grada Beograda, vozila javnog prevoza takođe su menjala boju – umesto žute kakva su bila u vreme dok je gradom vladala Demokratska stranka, postala su opet crvena, kakva su bila u vreme Jugoslavije.

Tadašnji rukovodioci grada pokriće za takvu odluku našli u anketi sprovednoj među građanima.

„Mislimo da ova plava boja, ‘beogradsko plava boja’ simboliše i naše reke i naš grad. Ova vizantijsko plava, nemanjićka plava, koja ima mnogo simbolike vezane za grad Beograd, mnogo je bolja od dosadašnje ‘soc-crvene’ koja nas je podsećala na kioske sa viršlama“, obrazložio je svoju odluku Šapić na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari