Dolazak Zlatana Ibrahimovića u redove Milana glavna je tema ne samo u „gradu mode“ već i na čitavom Apeninskom poluostrvu. Švedski internacionalac, koji je do pre dva dana igrao za Barselonu, predstavljen je navijačima na San Siru u poluvremenu meča prvog kola između „roso-nera“ i Lećea, koji su njegovi novi saigrači dobili sa 4:0.


Ibrahimović je u Italiju već igrao za Juventus i Inter, a narednih godinu dana provešće na pozajmici u glavnom konkurentu „nero-azura“. Zbog svega ovoga sajt Milana nije mogao da se otvori juče u popodnevnim časovima jer je na njemu zabeležen preveliki broj poseta.

– Došao sam ovde da pobeđujem i siguran sam da ću to da činim. I obećavam da neću otići dok ne osvojimo sve. Milan je najbolji i najjači klub u Italiji i među najjačima na svetu. Imamo najbolji napad u Evropi, ali ceo tim je jak i uveren sam da ćemo obradovati navijače – istakao je Ibrahimović.

U Milanu polažu velike nade u njegove igre, jer je u prethodnih sedam sezona stalno osvajao šampionske titule sa klubovima u kojima je igrao. On je bio deo tima Milana u sezoni 2003/04, koji je poslednji doneo titulu u njegove vitrine.

– Imam mnogo lepih uspomena iz Intera, ali to je prošlost. Taj tim je osvojio sve i siguran sam da imaju mnogo više stvari o kojima treba da brinu nego o meni – poručio je Šveđanin.

Inter hoće Fabregasa, Forlana…

Kao odgovor na transfer svog bivšeg igrača u redove najvećeg rivala, čelnici Intera krenuli su u poteru za novim pojačanjima. Prema pisanju lista „Korijere delo sport“, Rafael Benitez želi da dovede Seska Fabregasa iz Arsenala, Dijega Forlana iz Atletiko Madrida ili Bastijana Švajnštajgera iz minhenskog Bajerna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari