Stiv Mekmanaman, ambasador finala Lige šampiona na Vembliju, nije na žrebu u Nionu za četvrtfinale spojio klubove iz iste zemlje, ali je „zakazao“ duel „prvog“ izazivača i ekipe koja igra najlepši fudbal na svetu.

Pari Sen Žermen i Barselona će u dva direktna duela odlučiti ko će nastaviti borbu za „ušati“ pehar, a prvi meč biće odigran na Parku prinčeva. Napadač Parižana Zlatan Ibrahimović propustiće prvi meč zbog suspenzije, ali će imati priliku da 9. ili 10. aprila kroči na Nou Kamp, gde ga je jula 2009. dočekalo više od 60.000 navijača Barselone nakon potpisivanja ugovora sa Kataloncima. Švedski internacionalac je za španski tim igrao godinu dana, tokom koje je osvojio čak pet trofeja.

– Igraćemo protiv najboljeg tima na svetu, ne samo zbog onoga što su uradili protiv Milana već zbog rezultata u prošlosti. Biće teško, ali nijedan žreb nije lak. Pariz je zaslužio da bude deo velike žurke – istakao je sportski direktor Parižana Leonardo.

Ništa manje zanimljivo neće biti u sudaru Bajerna i Juventusa, koji zajedno imaju šest naslova prvaka Evrope. Bavarci su gotovo već osigurali šampionsku titulu u Bundesligi, dok Juventus ima solidnu bodovnu prednost na tabeli Serije A, tako da se oba tima mogu fokusirati na 180 minuta „rovovske“ bitke. Na papiru, nešto lakši zadatak trebalo bi da imaju Real, koji će igrati protiv Galatasaraja, odnosno Borusija iz Dortmunda, koja je dobila za protivnika Malagu. Duel madridskog i istanbulskog tima biće i prilika za susret Žozea Murinja sa svojim bivšim pulenima Didijeom Drogbom i Veslijem Snajderom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari