Fudbaleri Milana pobedom su započeli sezonu u G grupi Lige šampiona pošto su kao domaćini bili bolji od francuskog Bordoa 2:0. Povratak na San Siro, gde je ne tako davno igrao u dresu Intera, Zlatan Ibrahimović će pamtiti po dva pogotka, ali i sjajnom dočeku navijača „rosonera“, koji nisu uzeli za zlo svom novom ljubimcu nekadašnje igre za najomraženijeg gradskog, ali i italijanskog (Juventus) rivala.

– Bilo je ovo divno veče. Mučili smo se zbog agresivne igre naših protivnika, ali se u drugom poluvremenu naš fokus promenio pa smo igrali mnogo bolje. Uvek hoću da pobedim, bez obzira na to ko je sa druge strane terena – istakao je Ibrahimović, koji je bio precizan u 66. i 69. minutu.

U crno-crvenom dresu zaigrao je i Robinjo, koji je u samom finišu prelaznog roka stigao u Milan. Međutim, navijače „rososnera“ najviše može da raduje dobro izdanje Ronaldinja, koji je na trenutke podsetio da ima u vlasništvu i jednu Zlatnu loptu iz 2005. godine. Identičnu pobedu ostvarili su i fudbaleri Reala u okviru iste grupe. Izabranici Žozea Murinja kao domaćini bili su bolji od Ajaksa, a golove su postigli Anita u 31. (autogol) i Iguain u 73. minutu.

U grupi E prošlogodišnji finalista najelitnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, ekipa Bajerna, tek je u finišu meča slomila otpor Rome i trijumfovala 2:0 (Miler 78, Klose 83), dok je povratnik među najbolje ekipe Evrope, rumunski Kluž, sa 2:1 pobedio švajcarski Bazel (Rada 9, Traore 12 – Stoker 45). U grupi F sladili su se gosti. Čelsi je bez većih problema i u kombinovanom sastavu bio ubedljiv 4:1 protiv Žiline (Esijen 13, Anelka 24, 28, Staridž 48 – Oravec 55), dok je moskovski Spartak bio bolji 1:0 od Olimpika u Marseju (Azpelikueta 82. autogol).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari