Na sednici Gradskog veća Požarevca glavno interesovanje izazvalo je razmatranje prezentacije idejnog rešenja rekonstrukcije gradskog parka i pešačke zone u Požarevcu. Formiran je operativni tim zadužen za zelenilo i hortikulturu radi definisanja budućeg izgleda gradskog parka. Inače, i dalje je u proceduri projekat idejnog rešenja koji bi trebalo da iznedri projekat koji će biti zadatak za budućeg projektanta buduće čitave pešačke zone i gradskog parka.


Prema zahtevu Direkcije grada Požarevca, članovi Veća doneli su odluku o posebnim zonama dalje izrade trotoara. Naime, popločani će biti trotoari u širem centru grada, a ostale ulice asfaltirane. Znači, ubuduće u Požarevcu pod pločnikom biće samo centralni deo varoši, a u ostalim ulicama neće više biti betona koji će zameniti asfalt.

Sem centralne zone grada radiće se i pločnici samo u dva pravca: Čede Vasovića do Koste Abraševića i Bože Dimitrijevića do Bulevara, odnosno benzinske pumpe.

Data je saglasnost za sanaciju bivše kafane „Veliki bulevar“. Pri kraju je izrada dokumentacije koja je neophodna kako bi mogla da bude sprovedena javna nabavka i da već od prvih prolećnih dana krene u sanacija tog objekta gde će biti smeštene komunalna policija i komunalna inspekcija.

Dat je nalog Komunalnom preduzeću da, kada su snežne padavine, delovi grada u centralnoj zoni, pešačke staze koje ne potpadaju pod režim čišćenja stambenih zgrada, porodičnih kuća ili poslovnih prostora, budu zadatak Komunalnog preduzeća koje će vršiti čišćenje tako da će svi trotoari u centralnoj zoni biti prohodni za pešake bez rizika.

Veće se saglasilo da se formira Komisija koja će dati predlog o pristiglim prijavama na konkurs Grada Požarevca za finansiranje nevladinih organizacija, odnosno, data je saglasnost da se raspiše konkurs kako bi sve nevladine organizacije mogle da konkurišu za novac iz gradskog budžeta a radi se o budžetskoj poziciji od 3 miliona dinara.

Data je saglasnost za zaključenje ugovora sa Crvenim krstom za pomoć starim licima i osobama sa invaliditetom, kao i za finansiranje narodne kuhinje.

Zdravstvenom centru Požarevac data je saglasnost za završetak trafo stanice u krugu Opšte bolnice.

Formirana je posebna komisija, odnosno stručni tim, koji će raditi na dopuni elaborata opravdanosti izgradnje kapitalne investicije – trafo polja koja će se graditi na Hipodromu. Postojeći elaborat ima određene manjkavosti koje će biti otklonjene kako bi se našao na javnoj raspravi i nakon toga na Skupštini grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari