Čuveni Partizanov kapiten Saša Ilić spreman je za izazove u novom – starom klubu, s kojim je nedavni usmeni dogovor juče pretvorio u dvoipogodišnji ugovor. Ne brine zbog svojih zrelih godina i duge takmičarske pauze, uveren je da će mu jedne pripreme biti dovoljne da se vrati u formu, koja ga je 2005. odvela u Fenerbahče, a posle u Salsburg.

– Nisam star, niti se osećam tako. Ne bih se uopšte vraćao da ne mislim da mogu biti od pomoći Partizanu i s njim ponovo podizati trofeje. Kao i moj novi, star klub imam ambicija u Evropi, ali o njima ćemo tek kada završimo posao kod kuće. Prvi i glavni cilj je prestizanje Zvezde i osvajanje treće titule zaredom – obećao je sjajni organizator igre na zvaničnom, i medijski vrlo ispraćenom, zaduživanju crno-bele „dvadesetdvojke“, koju je do skora nosio vezista Fiorentine Adem Ljajić.

Za njegovog bivšeg saigrača, a sada člana Upravnog odbora srpskog šampiona Alberta Nađa kambek ovog visprenog tehničara predstavlja veliki dobitak, u svakom pogledu.

– Hvala predsedniku Đuriću i Upravnom odboru što su ispunili najveću želju trenera Stevanovića i mene u ovom prelaznom roku. Ilić je naše najveće pojačanje – računa Nađ na Ilićevu prevagu u trci sa vodećom Crvenom zvezdom za šampionski pehar.

U njoj, po svoj prilici, neće učestvovati Partianov plejmejker u poslednje dve sezone Almami da Silva Moreira. Uprava kluba iz Humske još se nije izjasnila o ponudi iz Dubaija, ali je trener i tim menadžer Goran Stevanović, izjavom o „finansijskim problemima i interesima Partizana“, juče iz Turske između redova najavio skoriju selidbu Portugalca u Ujedinjene Arapske Emirate.

Brašov prvi testira, Krstajić novi kapiten

Prvu od šest provera na pripremama u Turskoj crno-beli će imati poslednjeg dana ove nedelje, kada će im protivnik biti rumunski Brašov. Na njoj, ali i svim ostalima mečevima do kraja sezone, ekipu će kao kapiten predvoditi njen najiskusniji igrač Mladen Krstajić. Stručni štab odlučio je i da prvi zamenik ovog defanzivca bude nešto mlađi Saša Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari