Igor Jurić apelovao da se uvedu doživotne kazne za ubice dece

Ostavite komentar


  1. Osuditi na doživotno izdržavanja kazne bez ikakve mogućnosti za bilo kakvo skraćenje ili ne daj bože pomilovanje i puštanje iz zatvora.

  2. I doživotna kazna je preblaga kazna za ove neljude, ali ako ništa drugo, bar ćemo biti mirniji ako znamo da su iza rešetaka!

  3. Predlog je dobar. Samo oštrim kaznama može da se suzbije nasilje u Srbiji. Verujem da će skupštinska većina u Skupštini Srbije podržati ovaj predlog.

  4. Naivno je smatrati da ce samo strozom kaznom da se spreci vrsenje ovih krivicnih dela.Nigde u svetu ne postoji ubistvo deteta kao kvalifikovani oblik ovog krivicnog dela obzirom da niciji zivot nije vredniji.Dozivotni zatvor da ali ne samo za ubistvo deteta nego za sve teske oblike ubistva.Prevencija je vaznija od kazne, znaci dosledno sprovoditi ogranicenje rada ugostiteljskih objekata da deca ne bi nocu bila napolju, dosledno sprovoditi zabranu tocenja pica maloletnicima,pojacati policijsku kontrolu, uvesti pozornike a najvise roditelji pazite gde su vam deca i sta rade.

    1. Hvala redakciji što je makar tvoj razuman komentar objavio. Još bih dodao u prevenciji potpunu kontrolu roditelja maloletne dece njihovih profila na društvenim mrežama, posebno fejsbuku. Rizikuju da mi i ovaj komentar ne objavite, mala Ivana je među vršnjacima bila poznata po lascivnim selfijima a i ubica je bio njen „Prijatelj“ na fejsu. Visoko u nizu prevencija bi bila potpuna zabrana realitija ma kako se oni zvali a i razni festivali i takmičenja – npr. „Pink ove zvezdice“ i sam festival dečje pesme posvećen Tijana su mesto gde pedofili „Regrutuju“ svoje žrtve. Dvojica od najpoznatijih srpskih voditelja dečjih emisija su osvedočeni pedofili i samo ih pripadnost vladajućoj stranci štiti od zatvora.

  5. Iskreno se nadam da su konacno pravi ljudi na vlasti i da ce zakon da se sprovede u najkracem mogucem roku.

  6. Strašna životna tragedija ove porodice, i mnogih drugih. Najgnusnije delo koje se može izvesti je ubiti nedužno dete, koje takav zločin ničim izazvalo nije. Zakon se mora menjati. Doživotna robija bez milosti za takve počinioce.

  7. Potpuno podrzavam ovu inicijativu!Deca u nasem drustvu moraju biti zasticena novim kaznenim merama,pa i dozivotnom robijom za teska krivicna dela i preventivnim merama koje treba da obuhvataju sve faktore ovog drustva!

    1. Gospodin Jurič je apsolutno u pravu i ožpodržavam svaku njegovu reč!Važniji je život deteteta,nego nasilnika,Dtežete nije u stanju da se brani i zazo je ovo apsolutno prihvatljivpžo.Svi ti nasilnici posle odležanog zatvora u preko 75%ponove svoj zločin.Ovo je jedini pravi put da ih sprečimo i zađštitimo ovo malo dece u Srbii.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.