U pretposlednjem kontrolnom meču pred nastavak sezone, na kraju mini turneje po Sloveniji, fudbaleri Partizana juče su u Udinama izgubili od kombinovanog tima Udinezea – 1:2 (1:1), za koji je igrao i bivši levi bek Crvene zvezde Aleksandar Luković.

Oba gola u prvom poluvremenu pala su sa bele tačke. Marko Jovanović oborio je Badua u svom šesnaestercu, a Lodi Frančesko iz jedanaesterca doneo prednost, za nijansu, boljem domaćinu (13. minut). Izjednačenje je doneo Kordova Kleo, kada je na identičan način iskoristio najstrožu kaznu dosuđenu zbog nedozovoljenog starta Koradija nad Davidovim (42). Obe ekipe imale su još po jednu veliku šansu za pogodak, ali je slovenački reprezentativac na golu člana Serije A Handanović pročitao Lomićev slobodan udarac, a njegov kolega M. Božović, dobio duel sa Koradijem. Drugih 45 minuta protekli su u terenskoj dominaciji gostiju, ali se i pored nekoliko izglednih prilika opet zatresla mreža našeg šampiona, i to ponovo posle Frančeskovog šuta, ovog puta iz slobodnjaka (73).

Partizan je utakmicu odigrao u formaciji s dva zadnja vezna i jednim napadačem (4-2-3-1), a šansu je dobilo 19 igrača: M. Božović – Kamberović (od 76. Knežević), M. Jovanović, Krstajić (od 73. Stanković), Lomić (od 85. Lazevski) – Fejsa (od 85 Brašanac), Petrović (od 63. B. Ilić) – Davidov, Tomić (od 76. Mijić), S. Ilić (od 60. Moreira) – Kleo (od 73. Diara).

Crno-beli se danas vraćaju u Beograd, u nedelju će imati generalnu probu s ekipom beogradskog Sinđelića, a 27. februara u Čačku protiv Borca igraju prvu utakmicu u prolećnom delu prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari