Samo dva dana pošto je Partizanov sportski direktor Ljubiša Tumbaković sa priprema srpskog šampiona na slovenačkom Pohorju poručio da nema baš ništa novo „prijaviti“ na temu prelaznog roka, fudbalsku javnost u našoj zemlji dobro je protresla vest o vrlo mogućem transferu Marka Šćepovića u ruski Anži.

Jedan od najbogatijih klubova sveta već neko vreme je na liniji s upravom crno-belih i dvadesetjednogodišnjim špicem „parnog valjka“, ali su ti pregovori držani u tajnosti sve dok sam fudbaler nije javno potvrdio zanimanje ekipe čiji napad predvodi slavni Kamerunac Samjuel Eto, s više od 20 miliona evra po sezoni najplaćeniji fudbaler današnjice.

– Čast mi je što me traži tako moćan i ambiciozan klub – priznao je golgeter, koji bi u praznjikavu kasu crno-belih mogao navodno da ubaci fantastičnih devet miliona evra, iako se još oporavlja od teške povrede i operacije kolena.

Na drugoj strani, kao uvek u sličnim situacijama, u klubu se prave neobavešteni.

– I ja sam zatečen, jer niko me nije kontaktirao, niti su me ljudi iz kluba rekli nešto povodom toga. Nisam ni sa Šćepom još pričao… A ako je istina da žele našeg igrača, onda je očigledno da su dobili pravu informaciju o njemu. Nije iznenađenje ni to što ga povređenog žele – prokomentarisao je Tumbaković, koji ili u dogovoru s nadređenima ćuti do eventualne realizacije skupog transfera ili su isti počeli da mu rade iza leđa, poput njegovim prethodnicima.

Mada bi pomenuta prodaja pokrila najveći deo budžeta našeg učesnika u borbi za Ligu šampiona, vodeći čovek sportskog sektora tvrdi da je klub u stanju da odoli zveketu tolikog novca.

– Partizan sve može, a stav kluba je da nijedan od mlađih igrača ne može da ode – kategoričan je najtrofejniji trener Partizana, odskora u direktorskoj ulozi.

Činjenice su, međutim, malo drugačije. Prošlih godina najbrže su odlazili upravo igrači s najkraćim stažom u prvom timu, osamnaestogodišnji Lazar Marković je već prodat menadžerskoj agenciji Pinija Zahavija i(li) Čelsiju, a izvori bliski klubu tvrde da su razgovori Partizana i Anžija ušli u ozbiljnu fazu, te da bi u slučaju dogovora Šćepović najranije na jesen ili najkasnije na leto pojačao tim čuvenog holandskog trenera Gusa Hidinka.

Kazna za Mitrovića

U Partizanu nisu još pričali s ljudima iz FSS o mogućem povratku Aleksandra Mitrovića sa Evropskog prvenstva za omladince, zbog isključenja u utakmici s Francuskom, ali kad god da se vrati, dočekaće ga kazna za loše ponašanje protiv „trikolora“, demonstrirano i u nekim ranijim prilikama.

– Bilo bi lepo da nam se priključi, ako je za njega završeno EP. Mitrović će zbog crvenog kartona snositi određene konsekvence u klubu. On je mlad igrač i s njim je potreban temeljan razgovor – najavljuje Tumbaković, poznat upravo po radu sa „zelenim“ fudbalerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari