Mečevi u odbojci na pesku biće odigrani u Zrenjaninu, koji je domaćin turnira VIP Masters prvenstva Srbije u odbojci na pesku, sedmog u ovogodišnjem ciklusu takmičenja. Mečevi, koji su zakazani za predstojeći vikend, održaće se na prostoru parkinga „Prevlaka“, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući. Očekuje se učešće na turniru između 20 i 25 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji. U petak, 7. avgusta, u terminu od 11 do 19 časova biće održane kvalifikacije, dok glavni turnir počinje od 20 časova.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


– „Školica odbojke“ Vanje Grbića je prošle godine predstavljala pravu atrakciju, a sada će se održati u subotu od 10 i 17 časova i u nedelju od 15 časova. Pozivam svu decu i odbojkaške klubove da uzmu učešće u njoj. Konačnu satnicu turnira za subotu i nedelju objavićemo na sajtu Sportskog saveza, a ona će zavisiti od broja prijavljenih ekipa, trajanja utakmica – najavljuje Simo Salapura, sekretar Sportskog saveza Zrenjanina.

Prema njegovim rečima, sportska takmičenja biće prilika da se obeleži Dan mladih.

– Naša Kancelarija za mlade, u saradnji sa Sportskim savezom, organizovaće toga dana nekoliko sadržaja. Nakon sportskog dela biće organizovana i pokazna vežba Žandarmerije u centru grada, kao i kulturno-zabavni program u okviru „Korzo festa“ – kaže Salapura.

Zrenjanin je od 7. do 9. avgusta po drugi put organizator tog turnira i jedan je od devet ravnopravnih organizatora. Karavan odbojke na pesku startovao je 26. juna u Velikom Gradištu, a završava se finalnim turnirom na beogradskoj Adi Ciganliji, od 26. do 29. avgusta. Uz Zrenjanince, priliku da uživaju u najkvalitetnijoj odbojci na pesku imali su ili će imati i ljubitelji tog sporta u Velikom Gradištu, Kraljevu, Baču, Čajetini, Novom Sadu, Šapcu, Somboru i Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari