Fudbaleri Crvene zvezde imaju sasvim solidnu prednost od 2:0 iz prvog meča drugog kola kvalifikacija Lige Evrope protiv islandskog IBV-a zbog čega su sa dosta optimizma u utorak rano ujutru krenuli na revanš put udaljene Vestmaneje. Trener Slaviša Stojanović je svestan da će sam dolazak na Island biti jako komplikovan, ali ne želi da traži nikakav alibi za eventualnu slabu partiju svojih izabranika.


– Naravno da put na Island nije jednostavan, ali i oni su na isti način dolazili u Beograd. To ne može da nam bude opravdanje i mi moramo da odigramo dobru utakmicu i prođemo dalje. Takođe, nadam se da ni temperaturna razlika neće biti problem, možda pre ona visinska može da nam smeta. Tu su i polarne noći, pošto neki igrači, a sa njima i ja imamo problem da spavamo tokom dana. U tamošnjim hotelima nema roletni, pa smo molili osoblje da nam ih obezbede – iskren je Stojanović.

Slovenački stručnjak se nada da će njegov tim delovati ubojitije u vrhu napada nego prošlog četvrtka na svom stadionu, iako je i dalje primetna nedovoljna uigranost linija tima.

– Igraćemo na Islandu kao što je to bilo i na Marakani, jer u principu nema razloga da menjamo bilo šta u postavci. Jedino što bismo možda mogli drugačije jeste da budemo konkretniji u napadu i da više i sigurnije držimo loptu u nogama – istakao je Stojanović, koji će u ovom meču računati na Luku Milivojevića.

Reprezentativni vezista je propustio prvi duel zbog mogućeg transfera u inostranstvo, ali će se sada staviti na raspolaganje svom treneru. Ipak, Stojanović će imati određene probleme da sastavi najbolju postavu.

– Mijailović ima parcijalnu povredu zadnje lože od dva centimetra i ne ide sa nama. Teško je reći koliko će trajati njegov oporavak. Luković je takođe povređen, a Kasalica je malo bolje, ali je njegov nastup pod znakom pitanja – rekao je Stojanović.

Novi trener crveno-belih je svestan da su pojačanja neophodna njegovoj ekipi, ali ne želi da licitira imenima.

– O Milanu Jovanoviću ne treba trošiti reči, on bi u svakom pogledu bio pojačanje za nas. Voleo bih da se taj transfer realizuje, ali znam da će to biti teško. Pojavilo se i ime Dragana Mrđe u nekim predlozima, mada, uglavnom saznajem iz medija i nisam razgovarao sa nekim od njih. Znam da su pregovori u toku, dosta imena se spominje, nadam se da će se uskoro rešiti situacija na poziciji štopera i u napadu – priželjkuje Stojanović.

Na konferencije za novinare pred dug put bio je i vezista Aleksandar Kovačević, koji je svestan da posao još nije završen.

– Odigrali smo u Beogradu tek prvo poluvreme ovog dvomeča. Očekuje nas vrlo teško putovanje na Island, a što se tiče meča siguran sam da će nas napasti, ali probaćemo da što pre damo gol i rešimo dileme – istakao je Kovačević.

Vožnja od dva dana

Crveno-beli su utorak rano ujutru u 7.50 krenuli iz Beograda za Berlin, a tamo će u hotelu na aerodromu provesti deset do 12 sati. Večeras u 22.20 će poleteti za Keflavik, a potom će autobusom putovati za Rejkjavik. U glavnom gradu Islanda će prenoćiti, a u sredu će avionom koji prima 50 ljudi krenuti za Vestmaneju, gde će imati jedan trening. Posle utakmice ih čeka ništa manje komplikovan povratak kući.

Dodić: Jagodina ide na pobedu u Kazanju

– Neće nam biti lako u Kazanju zato što će nas ovog puta, zbog drugog poluvremena prvog meča, Rubin shvatiti ozbiljnije. Međutim, to ne umanjuje naše ambicije i veru da možemo do pobede. To bi za mnoge bila senzacija, međutim, takvim pristupom mogli bismo i da je napravimo senzaciju – jasan je Mladen Dodić, trener Jagodine, čija će ekspedicija danas krenuti put Kazanja na meč koji se igra u četvrtak od 17.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari