Božićna odluka Aleksandra Stanojevića da pogazi svoju reč i ostane na klupi Partizana, i pored otvorene podrške doskorašnjem sportskom direktoru Mladenu Krstajiću i rafalne paljbe po prvom čoveku kluba Draganu Đuriću, koji mu je i mnogo pre kraha u poslednjim evropskim kvalifikacijama radio o glavi, ne znači da je surov „rat“ za prevlast u Humskoj završen ili ušao u mirnu fazu.

Šta više, već ovih dana bi najmlađi i jedan od trofejnijih trenera u istoriji crno-belih mogao postati druga „žrtva“ žestoke konfrotacije vrhuške i tzv. sportskog sektora osvajača četiri uzastopne titule i ubedljivo vodećeg tima aktuelnog prvenstva, u koju su, kao u svemu što ima veze sa velikim novcem u Srbiji, prste umešali i pojedini domaći tajkuni i političari.

U Humskoj odavno nije sve onako kako izgleda, pa ni više puta javno izrečena podrška neposlušnom stručnjaku od strane klupskih čelnika ne podrazumeva njegovo pojavljivanje na početku priprema 16. januara. Mada vam to niko iz UO neće ili ne želi potvrditi, kao ni bilo šta drugo što se tiče funkcionisanja kluba do konačnog obračuna i raspleta na još nezakazanoj a obaveznoj Skupštini, javna je tajna da predsednik i saradnici još od Stanojevićevog maldivskog solidarisanja s Krstajićem traže naslednika čoveku čiji bi ih iznuđeni odlazak mogao koštati 300.000 evra odštete i daljeg urušavanja kredibiliteta kod navijača, spremnih da perspektivnom treneru oproste i Šamrok i odustajanje od čvrsto obećane ostavke i navodno okretanje leđa smenjenom funkcinoneru.

Krstajić, međutim, drugačije vidi stvari, pa je juče još jednom pohvalio trenera za „prvivrženost klubu“, odbacivši teoriju o razdoru sa najglasnijim saborcem.

– Niko nema razloga da se sumnja u njegov karakter. Konsultovao se sa mnom oko ostanka na klupi, a promenom stava samo je dokazao da mu je Partizan iznad svega. On je čovek koga i igrači podržavaju, a uz to ne postoji bolje rešenje od njega za klub. Zato, ne razumem čemu tolika frka oko njegovog ostanka. Pogotovo što je dobio podršku uprave – upitao je, do ovog leta, kapiten „parnog valjka“, koji je u fotelji proveo samo šest meseci.

I opet prozvao predsednika za loše namere i nečasne radnje.

– Ako je ovo još jedan pokušaj Đurića da pravi nove raskole bolje bi mu bilo da se konačno obrati javnosti, a mogao bi da se pojavi napokon i u klubu u Humskoj i da zaposlenima čestita Božić i Novu godinu kada im već nije isplatio platu pred praznike – ne odustaje od bitke za svoju istinu Krstajić.

Naredni dani pokazaće da li će Stanojević preživeti još jedan Upravni odbor ili će mu ekspresno stići zamena, najverovatnije u liku nekog domaćeg trenera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari