Fudbaleri Partizana strojevim korakom su zagazili u prolećni deo sezone. Imao je šampion i ubedljivijih pobeda ove sezone od 3:0 protiv Borca, na uvek „klizavom“ gostovanju u Čačku, ali nijednom od početka odbrane titule nije bio toliko siguran, organizovan, čvrst, disciplinovan, a u isto vreme ofanzivan, raznovrstan i lepršav, pa je navijačkim ovacijama ispraćen sa terena.

Golovi razigranog Klea, mesecima razgoropađenog Fejse i debitantske treme oslobođenog Davidova nagovestili su velike mogućnosti renovirane ekipe trenera Gorana Stevanovića i najavili dugo, uzbudljivo i neizvesno trkanje sa vodećom Crvenom zvezdom za najvažniji domaći trofej. Pod uslovom da zadrže isti ritam, Krstajić i društvo možda bi i mogli da naprave ono što nisu sve prethodne generacije zajedno – prođu prvi kroz cilj bez jesenjeg znamenja i osvoje treću duplu krunu u seriji.

-Nismo se samo poslednjih nedelju dana pripremali za ovu utakmicu. Još od okupljanja smo se bavili tradicionalno nezgodnim gostovanjem u Čačku, dobrom ekipom Borca i njenim lošim terenom, znajući da nam mnogo toga zavisi od tih 90 minuta. Rezultat i igra pokazali su da spremni ulazimo u drugi deo sezone. Posle ove subote još smo uvereniji da možemo odbraniti titulu. Kup takođe. Aplauzi navijača samo su pojačali taj utisak – zadovoljan je premijerom Ljubomir Fejsa.

Meč sa Čačanima tek je prvo od 15 iskušenja za crno-bele u drugom delu prvenstva, pa će biti zanimljivo videti da li je „parni valjak“ tako naštelovan da iz kola u kolo ruši protivnike kao što je to učinio sa „zebrama“. Dueli sa (redom) Javorom, kulskim Hajdukom, Čukaričkim, Vojvodinom… utvrdiće pravu vrednost najskupljeg tima u zemlji i opravdanost nekih radikalnih rezova stručnog štaba.

– Polako, nema mesta euforiji. Dovoljno smo pametni da znamo kako je napravljen samo jedan od 15 potrebnih koraka do konačnog cilja. Što i nije mnogo u poređenju sa jesenjim obavezama, kada smo paralelno igrali domaća takmičenja i Ligu Evrope. Mislim da imamo dovoljno fizičke i mentalne snage, taktičke mudrosti, discipline, dugu klupu i motivacije da preskočimo sve prepreke i skinemo komšije sa trona.

Odbijanje Romine ponude, u poslednjem prelaznom roku, ne samo da nije demoralisalo jednu od najvećih Partizanovih uzdanica nego ga je izgleda podstaklo na još bolja izdanja od jesenjih, kako u primarnoj ulozi kvaritelja igre tako i u takozvanoj zoni šuta, jer ekipa ima sve više koristi od njegovih dubinskih asistencija i udaraca iz drugog plana.

– Nikada nisam bio slobodniji u igri i sigurniji u sebe. Ovo je moja najbolja sezona u karijeri. Možda je na početku prelaznog roka postojao mali pritisak, jer nisam znao idem li ili ostajem, ali čim je to razrešeno fokusirao sam se na pripreme i nastavio tamo gde sam jesenas stao. Ne brinem za svoj transfer, za prave igrače se uvek nađe klub. Pre ili kasnije – ne opterećuje se verovatnim odlaskom na leto.

Raštrkani reprezentativci

Na prvom treningu posle trijumfa nad „zebrama“ nije bilo M. Božovića, koji je otišao na pripreme A tima Crne Gore, Fejsa, Jovanović i Tomić iz Zemunela su produžili na okupljanje mlade selekcije Srbije, Lazevski u Makedoniju gde će ih dočekati sa timom U-21 svoje zemlje, Krneta i Brašanac na prozivku srpske omladinske selekcije, dok će se jedini A reprezentativac „parnog valjka“ Petrović danas u Kovilovu pridružiti „orlovima“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari