Selekciju Argentine od plasmana u osminu finala na Svetskom prvenstvu više deli teorija nego praksa posle trijumfa nad Južnom Korejom od 4:1 u utakmici drugog kola grupe B. Najzaslužniji za ubedljivu pobedu gaučosa bio je trostruki strelac Gonzalo Iguain, koji je postigao prvi het-trik na Mundijalu posle osam godina.


Argentina- Južna Koreja 4:1 (2:1)

Strelci: Park Ču 17ag, Iguain 33, 76, 80 – Li Čung 45. Stadion: Soker siti. Sudija: Frank de Blekere (Belgija). Žuti kartoni: Gutijeres, Maskerano, Hajnce (Argentina), Jeom Ki, Li Čung (Južna Koreja).

Argentina: Romero, Gutijeres, Demikelis, Samjuel (od 23. Burdiso), Hajnce, Maskerano, Rodrigez, Di Maria, Mesi, Tevez (od 75. Kun Aguero), Iguain (od 82. Bolati).

Južna Koreja: Jung Sungr, Oh Beom, Čo Jong, Li Jung, Li Jang, Ki Sung (od 46. Kim Nam), Kim Jung, Li Čung, Park Đi, Park Ču (od 81. Li Dong), Jeom Ki.

 

Argentinci su zasluženo došli do nova tri boda i tako kolo pre kraja takmičenja u grupi gotovo sigurno izborili mesto u nokaut fazi. Pritisak pulena Dijega Armanda Maradone isplatio se u 17. minutu kada se lopta, posle centaršuta iz slobodnog udarca, nesrećno odbila od Park Čua i završila u mreži azijske selekcije. Taj detalj kao da je dodatno opustio plavo-bele koji su u 33. minutu udvostručili prednost. Iguain je glavom matirao Junga, a kakvu-takvu neizvesnost u meč vratio je Li Čung pogotkom u sudijskoj nadoknadi, kada je iskoristio slabu reakciju Demikelisa i savladao Romera.

Drugo poluvreme bilo je fudbalski sadržajnije jer su se kosooki otvorili, bilo je izglednih prilika pred oba gola, a prvi je ponovo poentirao Iguain (76), doduše iz ofsajda, posle dvostrukog pokušaja Mesija i njegovog pogotka u stativu. Rezervista Kun Aguero je, četiri minuta kasnije, servirao loptu na glavu centarfora Reala, koji se samo poklonio i postavio konačan rezultat. U poslednjem kolu 22. juna Argentini će protiv Grka biti dovoljan i bod za produžetak nastupa u Južnoj Africi, dok će Južna Koreja u duelu sa Nigerijom odlučiti ko će joj se pridružiti u drugoj fazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari