Građani Braničevskog okruga imaće na raspolaganju deset novih autobusa koje je Ikarbus napravio za potrebe Veolia Transport Litas. U autobuse su ugrađeni euro četiri motori što predstavlja primenu najmodernije tehnologije u prevozu putnika.

Više o razlozima za kupovinu vozila sa najvišim ekološkim standardima i o tome kako je Velia Transport samo tokom prošle godine izbegla emisiju više od 250 tona ugljen-dioksida napominje Nebojša Matić, tehnički direktor Veolia Transporta.

Ovaj aranžman napravljen je u okviru posebnog programa, uz podršku Vlade Srbije. Preuzimanju novih autobusa bilo je prekjuče u radnom prostoru kompanije Ikarbusa u Beogradu, a na svečanosti, koja je tom prilikom upriličena, prisustvovali su Nebojša Ćirić, državni sekretar za privredu i privatizaciju, Miroslav Čučković, član Gradskog veća, Claes Gotthold, Veolia Transport Srbija, Aleksandar Vićentić, v.d. direktor Ikarbusa i Zoran Janković, Veolia Transport Litas.

Veolia Transport je deo multinacionalne kompanije Veolia Environnement, koja je vodeći je svetski privatni operater u javnom transportu sa 82.000 zaposlenih u 30 zemalja širom sveta, sa više od 38.000 vozila, 2,8 milijardi putnika godišnje i ukupnim godišnjim obrtom od 5 milijardi evra. Veolia Transport u Srbiji postala je jedan od samo dva strana investitora u oblasti javnog transporta kupovinom dve glavne kompanije u ovoj oblasti – „Litas“ iz Požarevca i „Luv – Braća Šarac“ iz Beograda. Veolia uvodi najviše standarde u poslove javnog transporta u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari