Ilić: Građani Srbije se ne zanimaju previše za temu nezavisnosti pravosuđa

Ostavite komentar


  1. Nije tačno da se građani ne zanimaju za pravosuđe.Zanimamo se ali džaba.Svakoj vlasti odgovara ‘vako pravosuđe u kojem sudije koje,i pored plate od 200000(dve stotine hiljada),rade po diktatu plave koverte.

    1. Možda bi pomoglo kada bi građani birali opštinske šefove policije i tužilaštva, a što da ne i sudije na tom nivou? Jer od koga ti zavisi izbor, njemu polažeš račune.

      Mada nije loš ni ovaj sistem gde se plemstvo iz tih viših kasti samo bira, postavlja i unapređuje… to se zove nezavisnost od naroda. Ipak su ta plemenita gospoda načitana & pedigreisana i iznad pučine grdne, dobre samo da tegli i da je muzu za pare…

  2. Ilić: „Građani Srbije se ne zanimaju previše za temu nezavisnosti pravosuđa“

    Možda zato što sudstvo zavisi od svakog – osim građana?

  3. Ja bih pre govorio o časti sudija i tužilaca, a njihova nezavisnost ne ide bez toga.

  4. Manje više sudstvo se pretvorilo u ,,meni usluga,,zna se koja kancalarija šta može,politički,novčano……pogledajte zatvore;obio vikendicu 6 meseci robije,ukrala milione nanogica,zgazio dete nanogica….Nezavisno…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.