Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jednostavno potpuno izgubio kompas i kontrolu, on upravlja svime, preuzeo je posao i premijerke i ministara, tako da Vlada nije potrebna, izjavio je danas lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić.

On je, na konferenciji za novinare, zapitao i zašto se uopšte usvaja zakon o budžetu, kad je Vučić sebi, na primer prilikom otvaranja Kliničkog centra u Nišu, preuzeo ovlašćenja da protivzakonito obećava „davanje milijardi“ lokalnim samopuravama.

Zašto imamo premijerku i šta ona radi… Ne znam zašto služi ministar finansija Dušan Vujović, osim da se slika. Ne znam što se usvaja zakon o budžetu, treba čoveku (Vučiću) dati da
raspolaže i određuje, konstatovao je Ilić.

Komentarišući Vučićev nastup na televiziji Pink, Ilić je naglasio da je predsednik države govorio o svemu i svačemu, „a ne o onom što mu Ustav govori da mora da ispoštuje“ i da se obrušio na političke protivnike, jer „on nije taj ko vodi kampanju za gradonačelnika Beograda“.

Da priča o projektima koje su fasade ofarbane i obnovljene… o mrtvim pacovima. Jadna je ova država koja ima takvog predsednika, ocenio je Ilić.

On je izjavio i da NS ima informaciju da su u skoro svim gradovima u Srbiji u kojima je Srpska napredna stranka na vlasti dobili nalog da, kao u Beogradu, kupe jelku „od 30-40-50 hiljada evra“, i to od iste firme, bez tendera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari