Vladimir Ilić, narodni poslanik i član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije, opredelio se za originalan način nastavka građanske inicijative za dosledno sprovođenje dalje decentralizacije i zalaganje za neposredne izbore gradonačelnika.

Naime, on se obratio javnosti u Gradskom parku, iza poznatog spomenika Knezu Milošu i ispred glavnog ulaza Gradsko zdanje čime je simbolično započeo i predizbornu kampanju. Ilić je podsetio da su Ujedinjeni regioni Srbije pokrenuli peticiju za decentralizaciju Srbije, koju je potpisalo i šest hiljada Požarevljana, na osnovu koje će Požarevac naredne godine imati preko 500 miliona dinara više na raspolaganju. – Prošle nedelje Skupština Grada usvojila je rebalans gde su prihodi Grada uvećani za 144 miliona dinara po osnovu poreza na zarade. To je zasluga, pre svega, naše peticije. Žao mi je što to niko u Gradu nije rekao i što Skupština nije zvanično podržala našu inicijativu za decentralizaciju Srbije, rekao je Ilić i dodao da URS traži direktan izbor gradonačelnika ali da druge stranke to nisu prihvatile. To je, pored ostalog, i razlog što ja lično želim da se predstavim kao kandidat za gradonačelnika Požarevca. Neću da se skrivam iza stranke, hoću da ljudi unapred znaju za koga glasaju a ne da im posle izbora partijske centrale iz Beograda određuju gradonačelnika. Želja mi je da se vratim u Požarevac, da ovaj grad ima iste uslove za zaposlenje, obrazovanje, lečenje, zabavu i druge uslove kao veliki centri u Srbiji.

Ilić je podsetio da u URS-u smatraju da bi najmanje 5 odsto gradskog budžeta trebalo staviti na raspolaganje mesnim zajednicama tako što bi sami građani odlučivali o nameni ovih sredstava.

On je najavio da će se od ove nedelje održavati tribine u svim mesnim zajednicama, te da će na osnovu razgovora sa građanima napraviti svoj predizborni program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari